Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

2018 fooldal banner ingyenes termekek munkaugyi forum

 

mkvkok logo

 

nisz1

Törvénytár

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

adópajzs

A Cafeteria ünnepe minden évben


Amellett, hogy alapvető információkat szereztek a résztvevők, november 22-án a Cafeteria Panoráma 2012. konferencián átadásra került Az év Cafeteria rendszere 2011. díj.

A díjat azok a munkáltatók vehették át, akik 5 területet figyelembe véve a legmagasabb szinten működtetik a cafeteria rendszerüket. A győztesek mind a törvényi megfelelőség terén, mind az optimális adminisztráció kialakításában, a munkatársi- munkáltatói igények figyelembe vételében és a szolgáltatói kapcsolatok terén is jól teljesítettek.

A Cafeteria Panoráma 2012. konferencia jó alapot adott arra, hogy egy munkáltató megismerje a jövőre várható alapvető változásokat. – nyilatkozta a távozó résztvevők nagy része.

Nevéhez hűen a rendezvény széles körű kitekintést adott a teljes piacra vonatkozóan.

Az adótörvények változásairól Dr. Andrási Jánosné a NAV osztályvezetője hozott reggeli indításként egy jó alapot. Ezt követően Horváth Endre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke tájékoztatta a 301 látogatót az adótörvényekbe előző nap bekerült Erzsébet utalványról. A folytatásban Fata László a Cafeteria TREND magazin szakértője villámgyorsan megmutatta, hogyan ültessük át kevés adminisztrációval a törvényeket a gyakorlatba, hiszen a munkabérhez képest jelentősen kedvezőbb feltételekkel adhatunk 2012-ben étkezési támogatást, önkéntes pénztári hozzájárulásokat, iskolakezdési támogatást, helyi bérletet. Emellett a munkáltatók akár adómentesen is támogathatják például a dolgozók végtörlesztését.

A további előadások mind adójogi, mind HR oldalról körbejárták a béren kívüli juttatások kérdéskörét.

A résztvevők különösen hasznosnak ítélték a 2012-ben megújuló juttatásként működő Széchenyi Pihenő Kártyához kapcsolódó blokkot, melyben először Körtvélyessy László a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszteri Biztosa tekintette át koncepcionálisan a témát, majd Tölgyesi András az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. Értékesítési és Marketing Főosztályának igazgatója saját 2012-es tesztrendszerükben lépésről lépésre megmutatta, hogy milyen feladatok várnak azokra a munkáltatókra, akik OTP SZÉP Kártyát biztosítanak 2012-ben munkavállalóiknak.

A béren kívüli juttatások helyzetét HR-es nézőponton keresztül Szűts Ildikó az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke vázolta a résztvevők számára az egyesület legfrissebb felmérés alapján.

A tartalmi előadások mellett a konferencián átadásra került Az év Cafeteria rendszere 2011. díj. A pályázatot a tavalyi siker után a Cafeteria TREND magazin immár másodszor szervezte meg. A megvalósításban fő támogatóként az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., támogatóként az AXA Egészségpénztár, az Edenred Magyarország Kft.,a Generali-Providencia Biztosító Zrt. és az Országos Humánmenedzsment Egyesület segítettek.

A díjra beérkezett 90 pályázatból két kategóriában az első három helyezettet jutalmazták a szervezők.

Kis- és közepes létszámú munkáltatói kategória díjazottjait:
1. SEWS-CE B.V. Magyarországi Fióktelepe
2. Agro-Lőrinc Kft
2. MORTOFF Kft.
3. GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt.

Nagy munkáltatói szektor díjazottjai:
1. EGIS Nyrt.
2. Continental Automotive Hungary Kft.
3. Magyar Telekom Nyrt.
3. TMK-Automatika Kft.

Érdekesség, hogy mindkét kategóriában holtverseny alakult ki a második illetve harmadik helyen.

A konferencia 301 látogatója jól megérdemelt tapssal fogadta a díjat átvevő munkáltatók képviselőit.

A munka azonban csak most kezdődik a résztvevők számára. „Annyi a változás, hogy az idei feladataink a bevezetéskor végzett munkával összemérhetőek.” Nyilatkozott az egyik távozó résztvevő.

Szívesen állok a témához kapcsolódóan az Ön rendelkezésére.

Szép napot!


Fata László
a Munkaügyi Fórum Cafeteria szakértője,
a Cafeteria TREND magazin írója, szerkesztője