Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

2018 fooldal banner ingyenes termekek munkaugyi forum

 

mkvkok logo

 

nisz1

Törvénytár

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

adópajzs

Mielőtt rátérnék a közteherjegy visszavásárlást szabályzó rendeletre, hadd szóljak egy pár szót az egyszerűsített foglalkoztatás körüli mizériáról.


Az előző levelemben megkértelek, hogy írjál nekem arról, hogy melyik a legégetőbb kérdésed az egyszerűsített foglalkoztatás kapcsán.

A levelekből kiderült számomra, hogy nagyon sokan abban bíznak, hogy nem lesznek meg a végrehajtási rendeletek ahhoz, hogy 2010. április 1-től  kötelezővé váljon az egyszerűsített foglalkoztatást szabályzó tőrvény.

 

Tudnod kell, hogy a végrehajtási rendeletek nap mint nap készülnek és az utolsó pillanatra készen is lesznek!!! (ezt ígérik)
 

 

Hiányzik például az sms-es bejelentésről szóló végrehajtási rendelet, de ez úgyis július 1-től lép hatályba.

 

Ezzel kapcsolatban pénteken 11 órakor fogunk jelentkezni a Munkaügyi Fórum blogjában egy élő közvetítés keretén belül, ahol Erzse Tibor beszélni fog az e téma kapcsán felmerülő legégetőbb kérdésről valamint a március 31-i tréningről.

 

Most már térjünk vissza a közteherjegyek visszavásárlásáról szóló rendeletre, melyet itt tudsz elolvasni:

A pénzügyminiszter 8/2010. (III. 18.) PM rendelete a fel nem használt közteherjegyek forgalomból történő kivonásával, értékének megtérítésével, valamint a közteherjegyek selejtezésével kapcsolatos eljárási és elszámolási szabályokról.
 

Tudnod kell, hogy személyesen vagy postai úton is visszaváltják a közteherjegyeket. Ezt persze kérelmezni kell az erre rendszeresített nyomtatványon a közteherjegyek illetve a vásárlást igazoló számla benyújtásával, 2010. szeptember 30-i dátummal bezárólag.

 

Simlisek figyelem!

Ellenőrzik a közteherjegyek valódiságát UV lámpa alatt, illetve a sérült jegyeknek is nagy figyelmet szentelnek. Amennyiben hamis jegyet adnál vissza, azonnal kezdeményezik a büntetőeljárást ellened.

 

Az APEH a közteherjegyek értékének visszatérítését a közteher-fizetési – ideértve a járulék- (tagdíj-) és adóelőleg-fizetési – kötelezettség teljesítésére meghatározott beszedési számla terhére teljesíti. Visszatérítésre kizárólag a beszedési számlára érkezett befizetések magánnyugdíj-pénztári tagdíjjal csökkentett összegéből kerülhet sor.

 

Nem térítik vissza a közteherjegy értékét ha:

 

Hamis jegyet adsz le és a bűncselekmény elkövetését bíróság jogerős ítélete megállapítja, vagy

A közteherjegy csonka, kivéve a kizárólag a perforációt érintő, legfeljebb a közteherjegy egyik oldalán található, a közteherjegyek elválasztásával esetlegesen keletkező hiányosságot.

 

Nemsokára küldök egy linket, melyen holnap megnézheted Erzse Tibor rövid előadását.

 

Addig is ne feledd, én mindig ott állok melletted!

Erről a témáról, rengeteg hasznos részletet megtudhatsz, ha beregisztrálsz a Munkaügyi Fórumba  és megkérdezed a téma szakértőit. 
Regisztrálj MOST!