Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

2018 fooldal banner ingyenes termekek munkaugyi forum

 

mkvkok logo

 

nisz1

Törvénytár

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

adópajzs

Hideg zuhanyként hatott az egyik HR szolgáltató közleménye a munkaügyekkel foglalkozókra, pedig immáron évek óta hatályos a Munka törvénykönyvében az a szabály, hogy ki kell adni a szabadságot a dolgozók részére az adott évben. Mégis a december felé közeledve egyre többen kapkodnak a nyilvántartás után, hogy szembesüljenek azzal a ténnyel, hogy még rengeteg szabadságuk van vagy rengeteg munkavállaló nem vette még ki.

a szabadsagot ki kell adni munkaugyi forum blog

Itt az idő, hogy Te is előkapd a szabadságos tömböt vagy a nyilvántartásod és elkezd a következőket megnézni, ugyanis a ”bent ragadt” szabadságok jogsértésnek minősülnek ezáltal büntetést vonnak maguk után. Az év végi hajrában pedig erre nincs semmi szükséged.

Milyen szabadságot kell kiadni?

• A fő szabály szerint minden szabadságot ki kell adni az esedékesség évében. Tehát ha 2017-es szabadságot 2017-ben. Ez egy normatív szabály is egyben, hiszen akadnak kivételek.

• A munkavállaló 7 nappal rendelkezhet a többit a munkáltató jelöli ki. Ha azonban itt az év vége akkor a 7 napról is rendelkezhet a munkáltató mondjuk az év vége előtti napokban.

• Az alapszabadság mértéke 20 munkanap. Erre jön az életkor arányos pótszabadság és az egyéb speciális szabadságok. Erről itt olvashatsz bővebben.

Milyen kivételek vannak?

A szabadságot az alábbi esetekben lehet átvinni a következő évre:

• A szabadságot, ha a munkaviszony október elsején vagy azt követően kezdődött, a munkáltató az esedékességet követő év március 31-ig adhatja ki.

• Az esedékesség évében kell kiadottnak tekinteni a szabadságot, ha igénybevétele az esedékesség évében megkezdődik és a szabadság következő évben kiadott része nem haladja meg az 5 munkanapot.

• A munkáltató - a felek naptári évre kötött megállapodása alapján - a 117. § - életkor szerinti pótszabadságot az esedékesség évét követő év végéig adja ki.

• A szabadságot, ha a munkavállaló oldalán felmerült ok miatt nem lehetett az esedékesség évében kiadni, az ok megszűnésétől számított hatvan napon belül ki kell adni.

• A munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén és kollektív szerződés rendelkezése esetén a szabadság ¼-ét legkésőbb az esedékességet követő év március 31-ig adhatja ki.

Mit tegyél, ha nem egyértelmű a szabadság nyilvántartásod?

Ha az eddig leírtakból valamelyik nem volt teljesen világos vagy nem vagy benne biztos, hogy jól alkalmaztad, esetleg speciális eseted van, akkor kérdezz bátran a Munkaügyi Fórumban hiszen pont ezért van. Kattints ide a belépéshez.

Ha a szabadságolásokat tervező nyilvántartásod nem érzed biztosnak esetleg nincs is, akkor használd az ingyenes 2017-es szabadságtervezőmet. A táblázat segítségével játszi könnyedséggel tudod átfutni, hogy kinek mennyi szabadság jár mennyi a kiadott és mennyit kell még kiadni. Kattints ide a letöltéséhez.

Ha pedig szeretnéd a jövőben nyugodtan és kapkodásmentesen tölteni az év végét akkor és nagyobb vállalatnál dolgozol akkor kiváló megoldás az OLM Rendszer Szabadság modulja!

Ha most átnézed a szabadságokat akkor még időben vagy. Viszont az év vége kérlelhetetlenül közeleg ezért javaslom, hogy ennek az ellenőrzésnek most kezdj neki. Szabadságolásra fel!

M. Mór.