Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2021-22-munkaugyi-forum-ajandek-ingyenes-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

Az első gondolatom, amikor bemutatkozott nekem Kling Péter az volt, hogy: „Munkavédelem? Lehet, hogy az én cégemnek is szüksége van rá. Nem sokat tudok a munkavédelemről, de viszont kéne valaki, aki jobban ért hozzá és rendbe teszi nálam, amit kell.”

A második gondolatom viszont az volt, hogy: "de ki ez az ember, akinek a munkavédelmi tanácsait meg kell fogadjam, és honnan tudhatom, hogy tényleg ismeri a gondjaimat és meg is tudja oldani azokat?"

Nos, néhány szóban hadd mutassam be Kling Pétert:

Péter 1997-ben szerezett okleveles faipari mérnöki diplomát Sopronban, az Erdészeti és Faipari Egyetemen.

Ezután faipari mérnökként több faipari kisvállalkozásnál dolgozott Magyarországon és Németországban is.

2002 óta foglalkozik munkavédelemmel, először kockázatértékeléseket végezett mellékállásban, majd amikor ez munkavédelmi szaktevékenység lett, középfokú munkavédelmi végzettséget szerzett, és vállalkozóként folytatta. Ma csak a munkavédelemmel a tűzvédelemmel foglalkozik.

2005-ben középfokú tűzvédelmi végzettséget is szerzett, majd 2007-en kitűnő rendű munkavédelmi szakmérnöki diplomát kapott.

A viszonylag rövid (legalábbis a munkavédelmisek 30-40 éves szakmai múltjához képest) szakmai pályafutása ellenére a kollégák 2006-ban megválasztották a Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Szövetség (Mufosz) elnökségi tagjának.

Péter ezen kívül készített egy saját honlapot, a www.nefeledd.info-t, ami kifejezetten munkavédelmi szakembereknek szól. Aki itt feliratkozik a hírlevelére, azt az aktuális jogszabályváltozásokról, munkavédelmi tudnivalókról maga értesíti hetente.

Eddig legtöbb munkavédelmi megbízatását is faipari vállalkozásoktól kapta. Rájuk jellemző, hogy az egyik legveszélyesebb tevékenységet végzik (gyakoriak a csonkolásos balesetek), ráadásul nem is egy pénzes iparág, ezért a munkavédelmi feladataikat lehetőleg úgy kell megoldani, hogy ne költsék rá fele királyságukat, de bírság és baleset se legyen.

Például ha gépkönyv hiánya miatt nem tud egy gépet üzembe helyezni, azt Péter jó eséllyel tudja pótolni. A legtöbb faipari gépkönyv nála szerezhető be, és a veszélyes gépek zárhatóságának megoldására is felkutatott egy olcsó és egyszerű eszközt.

2006-ban a Tűzmegelőzés Kft-vel együtt munkavédelmi és tűzvédelmi képzéseket indított Budapesten, itt oktat is.

Kling Péter elég frappánsan összegyűjtötte szinte az összes kötelező, határidőhöz kötött feladatot a www.nefeledd.info honlapon. Ha kiválasztod a saját vállalkozásodra vonatkozókat, és megadod, hogy mikor volt utoljára elvégezve az adott feladat, a határidő lejárta előtt e-mailben értesítést fogsz kapni! Innentől kezdve elég egyszer rögzítened valamit, és az email megérkeztéig el is felejtheted.

Ha még mindig úgy érzed, hogy többet szeretnél megtudni Péterről, nézd meg az iwiw adatlapját, ott személyesebb oldalát is láthatod!

 

Balázs Csaba
Munkaügy Fórum - marketing

Ui: Tedd fel azonnal a kérdésedet Kling Péternek itt >>>