Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2021-22-munkaugyi-forum-ajandek-ingyenes-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

Most érdemes digitalizálnod a munkaidő nyilvántartásod, hiszen 10-20% kedvezménnyel lehet tiéd Magyarország egyik legnépszerűbb munkaügyi alkalmazása. Ajándék, haladó oktatással pedig garantáltan profin tudod használni.

nyari-akcio-ol-munkaido-2021-munkaugyi-forum

Bővebben: [Nyári akció digitális munkaidő nyilvántartó rendszerre]

A szemüveg öltöztet! A szemüveg önbizalmat ad! De elsősorban a szemüveg védelmet nyújt és megőrzi a látásunk épségét! Ez pedig hatással van a munkavállalók produktivitására és ezáltal a vállalat termelékenységére is. Vendégbejegyzésünkben minden fontosabb dolgot megtudsz munkáltatóként a védőszemüvegről.

munkavallaloi-vedoszemuveg-vendegbejegyzes-munkaugyi-forum-blog

 

Bővebben: [Munkavállalói védőszemüveg a jobb látásért és teljesítményért]

Készen állsz egy olyan kihívásra, amely segíti az elköteleződést? Csökkentenéd a fluktuációt? Vagy egyszerűen csak fontos neked a munkatársaid jólléte? Ismerd meg a well-being programok legújabb generációját.

wellocracy-wellbeing-hero-munkaugyi-forum-blog

Bővebben: [Építs jobb munkahelyet egy brilliáns programmal]

Érhet minket az irodában vagy egy építkezésen, munkahelyi baleset még a legbiztonságosabb munkakörülmények között is előfordulhat. Azonban egy ilyen káresemény a negatív következményein kívül rengeteg kérdést vet fel.

minden-amit-munkahelyi-baleset-munkaugyi-forum-blog

Bővebben: [Minden, amit a munkahelyi balesetről tudni érdemes! ]

A munkaügyi hatóságok 2021 január 1 és március 31 között 3952 munkáltatót ellenőrzött és az esetek 66%-ban munkaügyi jogsértést tártak fel, amely 15 162 fő munkavállalót érintett. Olvasd el bejegyzésünket, hogy lásd mire kell figyelned a munkaügyek során.

munkaugyi-ellenorzes-2021-1-munkaugyi-forum-blog

Bővebben: [A munkáltatók 66%-nál tártak fel munkaügyi jogsértést 2021 első negyedévében.]

A nyári kánikula még a legerősebb szervezetet is megviseli és nagyban rontja a munkavégzést. Munkáltatóként vagy munkaügyesként nem csak a biológiai vonatkozásával kell tisztában lenned, hanem a munkavédelmi szabályokkal is. Tudd meg itt mit kell tenni hőségriadó esetén. 

munkavedelmi-szabalyok-hosegriado-eseten--munkaugyi-forum-blog

Bővebben: [Hőségriadó esetén ezeket a munkavédelmi szabályokat kell betartani]

Szeretnénk megkönnyíteni a munkádat ezért feltettük oldalunkra a 2022 évi munkaügyi naptárakat.

naptarak-2022-munkaugyi-forum-blog

Bővebben: [Már elérhetőek a 2022-es évre szóló munkaügyi naptárak]

A Munkaügyi Fórumnál az a célunk, hogy minden munkaügyekkel foglalkozó szakember munkáját megkönnyítsük. Idén is nagy odafigyeléssel állítottuk össze segédanyagainkat és alkalmazásainkat, hogy ezzel az ajándékkal tegyük könnyebbé a 2021 és 2022-es éved. Töltsd le biztos forrásból Ingyenesen munkaügyi segédleteinket

segedanyagok-ingyen-2021-22-munkaugyi-forum-blog

Bővebben: [Ajándék Munkaügyi Fórum termékek és segédanyagok 2021-2022-re!]

Kihirdették a jövő évi munkarendet 2021. június 01-én. A következő évben háromszor is találkozhatunk négynapos hosszú hétvégével. Kétszer pedig három napossal. Csupán csak két ledolgozós szombat vár ránk. Bejegyzésünkben bepillantunk a jövőbe, hogy már idejében tudd a beosztásokat és a szabadságolásokat tervezni. Tudj meg többet:

2022-munkarend-munkanapok-munkaszuneti-napok-munkaugyi-forum-blog

 

Bővebben: [2022 a négynapos hosszú hétvégék éve lesz – munkanapok és munkaszüneti napok 2022]

Egyre több országban kerül napirendre a négynapos munkahét bevezetése. A korábbi tapasztalatok alapján a dolgozók elégedettebbek és a munkájukat is sokkal hatékonyabban végzik.

negynapos-munkahet-munkaugyi-forum

Bővebben: [A négynapos munkahét lehet a munka és a magánélet egyensúlyának a szent grálja?]

Az elmúlt években egyre népszerűbbek az egészség célú juttatások. A munkavállalók és a munkáltatók is nagyobb érdeklődéssel fordulnak az ilyen elemek felé.

egeszseg-cafeteria-kutatas-munkaugyi-forum

Bővebben: [Egészség célú juttatások - KUTATÁS]

A nagyvállalatok (különösen a gyártó cégek) számára egyre nagyobb szerepet tölt be a minőségbiztosítási szabványoknak való megfelelés. Az ISO szabványok egy olyan pluszt előnyt jelenthetnek a versenytársakkal szemben, amelyek a vállalat céljait is szolgálják.

kompetencia-olm-munkaugyi-forum

Bővebben: [Effektív megoldás a dolgozói kompetenciák nyilvántartására ]

,,Az ember nem dolgozni, hanem játszani szeret”-mondta Konrad Lorenz az etológia atyja. A munka ebben a pandémiás, helyzetben jelenthet megélhetést, kapaszkodót a normalitásba vagy kényszert is. Bízunk benne, hogy sokaknak és egyre több embernek kiteljesedést! Az a szerencsés ember, aki a munkáját hivatásnak tekinti az a foglalkozás öröméért végzi el a teendőit, tehát játszik. Ahhoz, hogy ez így legyen védenünk kell a munka és a magánélet viszonyát.

munka-unnepe-2021-munkaugyi-forum-blog

 

Bővebben: [A munka ünnepén]

Magyarországon a beoltottak száma átlépte a 2,5 milliót. Ez lehetővé teszi, hogy szigorú biztonsági szabályok mellett megkezdődjön a lépcsőzetes nyitás.

covid-nyitas-1-munkaugyi-forum

Bővebben: [Koronavírus: Lépcsőzetes nyitás]

A nyári és a téli időszámításra való átállás a munkaidő számításokat is befolyásolja. Mire figyelj és mit kezdj a felszabaduló és eltűnő egy munkaórával. Bejegyzésünkben most mindent megmutatunk.

oraatallitas-munkaora-hatasa-munkaugyi-forum-blog

Bővebben: [Óraátállítás és a munkaidő számítás]

A papíros munkaidő nyilvántartás jelenleg nagyon sok időt vesz igénybe. Minél nagyobb létszámú cégről van szó, annál több időbe, energiába és persze pénzbe telik. Húsvét alkalmából egy nagyszerű lehetőséget szeretnénk a figyelmedbe ajánlani.

ol-munkaido-husveti-akcio-munkaugyi-forum

Bővebben: [Húsvéti akció digitális munkaidő nyilvántartó rendszerre]

A Cambridge-i Egyetem és az Imperial College London kutatói egy ingyenesen használható kalkulátort tettek közzé. Az Airborne.cam a vírus beltéri terjedésére vonatkozó legfrissebb információk alapján a fertőzés esélyét számolja ki több szabadon megadható adat alapján.

covid-kalkulator-belter-munkaugyi-forum

Bővebben: [Kalkulátor – A koronavírus beltéri terjedésének esélyei]

A Nemzetközi Nőnap alkalmából köszöntjük a hölgyeket! Ezen a jeles napon szeretnénk kifejezni, megbecsülésünket és hálánkat, hiszen nélkülük az életünk a társadalom, a világ  egy magányos és kies színtér lenne. Március 08. remek alkalom a -köszöntés mellett-, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy bár sokat tettünk az egyenjogúságért de bőven van teendő, hogy a nők helyzete javuljon, különösen ebben a nehéz időszakban.

boldog-nonapot-kivanunk-2021-03-08-munkaugyi-forum-blog

 

A koronavírus által keltett helyzet mindenki számára nehéz és rávilágított arra, hogy az egyenlőtlenségek ebben az időszakban tovább fokozódtak. A Friedrich-Ebert-Stiftung Alapítvány által készített kutatásban azt vizsgálták, hogy az egyenlőtlenségek hogyan alakultak a Covid helyzet alatt.

Egyenlőtlenségek

Az eredmények alapján a nők átlagosan 4,2%-al többet kényszerültek fizetett vagy fizetetlen szabadságra. A 8. általánossal rendelkezők körében ez 10% mértékű volt. Miért érdekes ez? Mert sok esetben a hagyományos elvárások mentén még a hölgyeké minden családdal kapcsolatos teendő és szerep ráadásul átlagban még mindig kevesebb bérezésért. Ezen lehet változtatni!

Minden nap legyen nőnap

A virágcsokor mellett sokat segíthetünk a hölgyeknek férfiként, ha részt veszünk a ’láthatatlan munkában’ azaz a háztartással kapcsolatos teendőkben hiszen itt is aránytalanságok mutatkoznak. A munkahelyen az életben pedig rengeteg hátrányos megkülönböztetés és sztereotípia áldozatai a nők. Ezért kedves férfitársaimat arra kérem, hogy azt a tiszteletet és megbecsülést, amelyet ma éreznek és mutatnak ki egy szál virágban azt az év minden napján fejezzék ki!

Munkaadóként

A másik fontos lépés a nőkért, ha a törvényalkotók, szakszervezetek, munkaadók meghallgatják a nők kívánságait hiszen a kutatásból kiderült, hogy a legnagyobb segítségnek a rugalmas munkaidőt jelölték meg a hölgyek mindegy 75%-ban. Egy kis szervezéssel ez a kérés könnyedén megvalósítható. Bízom benne, hogy eljut az üzenet és sikerül minél több helyen biztosítani ezt a kérést, hiszen hatalmas előrelépés lenne a nők helyzetében, hogy könnyítsük a nők helyzetét hiszen ezer fronton állnak helyt.

Köszönet

Kívánok boldog nőnapot minden hölgynek a Fórumok és az OLM Rendszer csapata nevében is! Kívánok nekik egyenlő feltételeket és megbecsülést! Ezen a napon az ünneplés mellett gondoljuk át közösen, hogy mit tehetnénk azért, hogy otthon a munkahelyen és az életünkben is jobb legyen a nők helyzete. Ha pedig megvan akkor tegyük is meg! 

2021. március 8-án, hétfőn életbe léptek a szigorított védelmi intézkedése, amelyeket a koronavírus-járvány fertőzésszámok csökkentése érdekében hozott a kormány és március 22-ig tart.

jarvanyugyi-korlatozasok-2021-marcius-munkaugyi-forum

Bővebben: [Koronavírus - Újra járványügyi korlátozások léptek életbe]

Tudjuk, hogy a szabadságok, távollétek adminisztrációja és jogszabálynak megfelelő vezetése intenzív odafigyelést igényel. A szabadságos tömbök és az elveszett aláírások megnehezítik a mindennapi munkádat. De itt a megoldás amire mindig is vártál. Elérhető egy olyan megoldás, amellyel garantáltan időt spórolsz meg. 

szabadsagok-tervezese-forradalom-munkaugyi-forum-blog

Bővebben: [Forradalom a szabadságtervezésben]