Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

Hamarosan nálunk is elérhető a Gazdasági akcióterv keretén belül igényelhető a munkahelyteremtő bérköltség támogatás segédanyagainkkal. Addig szeretnénk röviden ismertetni milyen támogatást tudtok majd igénybe venni.

rovid-munkahelyteremto-bertamogatas

A támogatás célja, hogy új munkahelyeket teremtsenek. Munkáltatóként új munkaerőt tudsz úgy felvenni, hogy kedvezőbb szochó támogatást lehet fizetni.

A koronavírus okozta helyzetben Magyarország kormánya új bértámogatást hirdetett ki. Máus 18-tól a Gazdasági akcióterv keretén belül igényelhető a munkahelyteremtő bérköltség támogatás, melyet csak létszámbővítésre nyújtanak. A támogatás időtartalma 6+3 hónap, azaz a támogatás folyósítási időtartama fix 6 hónap lehet, majd további fix 3 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség előírása mellett. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és szociális hozzájárulási adó 100%-a, de legfeljebb 200 ezer Ft.

 

Munkahelyteremtő bérköltség támogatás

bertamogatas-tablazat

 

A három hónapra szóló bértámogatási programba jelentkezők száma az elmúlt két hétben ugrásszerűen megnőtt. Mivel a válság kitörése és április között legalább 50 ezren elveszítették állásukat, a kormány további segítségnyújtásról is döntött. 2020. május 18-tól elérhető a Munkahelyteremtő bérköltség támogatás, amely nyolcvanmilliárd forintos keretösszeggel indul, a támogatás 70 ezer ember munkába állását segíti. A gazdaságvédelmi akcióterv keretében induló program jó lehetőséget nyújt azokban a szektorokban, amelyeket a veszélyhelyzeti intézkedések hátrányosan érintettek és kénytelenek voltak munkavállalókat elbocsátani.

Munkaerő igénybevétele

A létszám növeléshez két út áll előtted. Az egyik, hogy munkáltatóként magad szerzel munkaerőt. Ez esetben a munkavállaló adatait fel kell venned és elküldened a támogatáshoz vagy pedig bejelented az igényed munkaerőre a vállalkozásodhoz közeli munkaerő központba.

Amennyiben kérdése merül fel, kérem forduljon a foglalkoztatni kívánt álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalához, amelyhez segítséget ide kattintva talál.

Munkaerő igénylés menete itt.

További megjegyzések

A Munkaügyi Fórumnál azon dolgozunk, hogy elsőkézből és hiteles információkat kapj minden támogatásról. A támogatás igénybevételéhez javasolt a konzultáció a könyvelőddel vagy munkaügyeseddel is. Ha munkaügyesként cégvezetőként dolgozol akkor kérdéseidet a Munkaügyi Fórumban szívesen látjuk és igyekszünk megválaszolni viszont kérlek azt vedd figyelembe, hogy bármennyire is szeretnénk a kitöltést és az igénylési folyamatot nem tudjuk helyetted elvégezni ezért kérlek, hogy megfontolás és a támogatás igénylése előtt tájékozódj a hivatalos NFSZ honlapon.

 

A Munkaügyi Fórum ajánlásával:

1. Ismerje meg az OLM Rendszer megoldásait HR és munkaügyekre:

2020-mfoldali-olm-banner-fekvo-600x150

 

 

2. Ajándék Munkaügyi Fórum termékek és segédanyagok:

ingyenes-letoltheto-anyagok-banner-2021-munkaugyi-forum

 

3.Ha humán erőforrás területen dolgozó szakember vagy akkor sepeciálisan Neked találtuk ki a HR-esek Fórumát ahol szintén tudsz kérdezni akár erről a témáról is. Kattints ide és lépj be.

Általános Szerződési Feltételek, Adatvédelmi tájékoztató és Hozzájáruló nyilatkozat direkt marketing levél küldéshez