Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

A Cafeteria ünnepe minden évben


Amellett, hogy alapvető információkat szereztek a résztvevők, november 22-án a Cafeteria Panoráma 2012. konferencián átadásra került Az év Cafeteria rendszere 2011. díj.

A díjat azok a munkáltatók vehették át, akik 5 területet figyelembe véve a legmagasabb szinten működtetik a cafeteria rendszerüket. A győztesek mind a törvényi megfelelőség terén, mind az optimális adminisztráció kialakításában, a munkatársi- munkáltatói igények figyelembe vételében és a szolgáltatói kapcsolatok terén is jól teljesítettek.

A Cafeteria Panoráma 2012. konferencia jó alapot adott arra, hogy egy munkáltató megismerje a jövőre várható alapvető változásokat. – nyilatkozta a távozó résztvevők nagy része.

Nevéhez hűen a rendezvény széles körű kitekintést adott a teljes piacra vonatkozóan.

Az adótörvények változásairól Dr. Andrási Jánosné a NAV osztályvezetője hozott reggeli indításként egy jó alapot. Ezt követően Horváth Endre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke tájékoztatta a 301 látogatót az adótörvényekbe előző nap bekerült Erzsébet utalványról. A folytatásban Fata László a Cafeteria TREND magazin szakértője villámgyorsan megmutatta, hogyan ültessük át kevés adminisztrációval a törvényeket a gyakorlatba, hiszen a munkabérhez képest jelentősen kedvezőbb feltételekkel adhatunk 2012-ben étkezési támogatást, önkéntes pénztári hozzájárulásokat, iskolakezdési támogatást, helyi bérletet. Emellett a munkáltatók akár adómentesen is támogathatják például a dolgozók végtörlesztését.

A további előadások mind adójogi, mind HR oldalról körbejárták a béren kívüli juttatások kérdéskörét.

A résztvevők különösen hasznosnak ítélték a 2012-ben megújuló juttatásként működő Széchenyi Pihenő Kártyához kapcsolódó blokkot, melyben először Körtvélyessy László a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszteri Biztosa tekintette át koncepcionálisan a témát, majd Tölgyesi András az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. Értékesítési és Marketing Főosztályának igazgatója saját 2012-es tesztrendszerükben lépésről lépésre megmutatta, hogy milyen feladatok várnak azokra a munkáltatókra, akik OTP SZÉP Kártyát biztosítanak 2012-ben munkavállalóiknak.

A béren kívüli juttatások helyzetét HR-es nézőponton keresztül Szűts Ildikó az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke vázolta a résztvevők számára az egyesület legfrissebb felmérés alapján.

A tartalmi előadások mellett a konferencián átadásra került Az év Cafeteria rendszere 2011. díj. A pályázatot a tavalyi siker után a Cafeteria TREND magazin immár másodszor szervezte meg. A megvalósításban fő támogatóként az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., támogatóként az AXA Egészségpénztár, az Edenred Magyarország Kft.,a Generali-Providencia Biztosító Zrt. és az Országos Humánmenedzsment Egyesület segítettek.

A díjra beérkezett 90 pályázatból két kategóriában az első három helyezettet jutalmazták a szervezők.

Kis- és közepes létszámú munkáltatói kategória díjazottjait:
1. SEWS-CE B.V. Magyarországi Fióktelepe
2. Agro-Lőrinc Kft
2. MORTOFF Kft.
3. GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt.

Nagy munkáltatói szektor díjazottjai:
1. EGIS Nyrt.
2. Continental Automotive Hungary Kft.
3. Magyar Telekom Nyrt.
3. TMK-Automatika Kft.

Érdekesség, hogy mindkét kategóriában holtverseny alakult ki a második illetve harmadik helyen.

A konferencia 301 látogatója jól megérdemelt tapssal fogadta a díjat átvevő munkáltatók képviselőit.

A munka azonban csak most kezdődik a résztvevők számára. „Annyi a változás, hogy az idei feladataink a bevezetéskor végzett munkával összemérhetőek.” Nyilatkozott az egyik távozó résztvevő.

Szívesen állok a témához kapcsolódóan az Ön rendelkezésére.

Szép napot!


Fata László
a Munkaügyi Fórum Cafeteria szakértője,
a Cafeteria TREND magazin írója, szerkesztője