Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

Már csak néhány napja maradt a munkáltatóknak arra, hogy a fel nem használt közteherjegyeket visszaváltsák az adóhatóságnál. Az alkalmi munkavállalói könyv idén április 1-jével megszűnt, helyét az egyszerűsített foglalkoztatás vette át. Azok a munkáltatók, akik a közteherjegyekből a szükségesnél többet vásároltak, e hónap végéig kérhetik az adóhatóságtól azok értékének visszatérítését.

Akik még rendelkeznek korábban vásárolt közteherjegyekkel, szeptember 30-ig kérhetik a visszaváltást az erre a célra rendszeresített 10KTH jelű nyomtatványon.

A 10KTH jelű nyomtatvány kereskedelmi forgalomban nem kapható, de az állami adóhatóság bármely ügyfélszolgálatán beszerezhető és az APEH honlapjáról is letölthető. A kérelmet kizárólag nyomtatott formában lehet beadni, mellékelni kell a fel nem használt közteherjegyeket, valamint a vásárlást igazoló eredeti számlát is. Aki a visszatérítésre irányuló kérelmét postai úton terjeszti elő, annak a közteherjegyeket lezárt és a lezárására szolgáló felületen általa aláírt borítékba helyezve kell a nyomtatványhoz mellékelnie.

A kérelmet az APEH regionális igazgatóságnak címezve, postai úton legkésőbb a hónap utolsó napján lehet feladni. Személyes ügyintézésre kizárólag az állami adóhatóság megyeszékhelyein található ügyfélszolgálatokon van lehetőség. A szeptember 30-i határidőt elmulasztók kérelme érdemi vizsgálat nélkül elutasításra kerül, tehát közteherjegyeik értékét nem kapják vissza. Amennyiben a kérelmezőnek az APEH-nál nyilvántartott köztartozása van, a fel nem használt közteherjegy visszatérítendő összegét az adóhatóság a tartozás erejéig visszatarthatja.

További szép napot kívánok Neked és ne feledd, mindig ott állok melletted!


Erzse Tibor
munkaügyi szakértő, tanácsadó

Ui.: A közteherjegyek selejtezéséről a törvényt itt találod:
http://www.munkaugyiforum.hu/Kozteherjegyek-selejtezesevel-kapcsolatos-eljarasi-es-elszamolasi-szabalyok-2010