Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

A munkavállalók és a munkáltatók is egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak az egészség célú juttatási elemek felé, melyről egy kutatás is készült.

egeszseg-cafeteria-kutatas-eredmeny-munkaugyi-forum

Fata László a Munkaügyi Fórum cafeteria szakértője és a Cafeteria TREND Magazin egy országos felmérést készített az egészség célú juttatások területéről. Az anoním kutatásban 299-en vettek részt. A kitöltők között a kisvállalkozásoktól az 1000 főnél több alkalmazottat foglalkoztató is volt.

 

Jelenleg alkalmazott egészségügyi juttatások

A kérdőív első részében arra voltak kíváncsiak, hogy jelenleg milyen egészség célú juttatásokat érhetőek el a vállalatoknál.

A kérdésre 257 kitöltő válaszolt és közülük 211-nél vehető igénybe a szemüveg támogatás, 138-nál az Egészségügyi szűrés és 107-nél a Védőoltás biztosítása.

Többek között még elérhető juttatások a Masszázs (61) a Vitamin csomag (58) és a Fogászati szűrés (33) is melyek támogatják az egészségesebb életmódt.

 

Tervezett egészségügyi juttatások

A kérdőív második részében arra voltak kíváncsiak, hogy milyen egészség célú juttatásokat terveznek bevezeti a munkáltatók.

A kérdésre 79 kitöltő válaszolt és közülük 34 kitöltőnél tervezik bevezeti az Egészségügyi szűrést, 24-nél a védőoltás biztosítását és 22-nél a Szakorvosi vizsgálatokat.

 

Az egészségügyi juttatások adózása

A kérdőív az egészségügyi juttatások adózási módszertanára is kitért, hogy a munkáltatók milyen formában adják a munkavállalók számára.

A kérdésre 268 kitöltő válaszolt és közülük 115-en jelölték meg a Foglalkozás egészségügy keretein belüli megoldást, az Adómentes védőoltás biztosítását 81, a Jövedelemként adózott kifizetést és a Csoportos kockázati biztosítás egyes meghatározott juttatásként pedig 79 kitöltő jelölte meg.

 

Az egészségügyi juttatások alkalmazásának nehézségei

A kutatásban azt is vizsgálták, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézniük a munkáltatóknak a célzott juttatások alkalmazásakor.

A kitöltők 26,6%-a jelölte meg komoly nehézséget okozó kihívásnak azokat a juttatási formákat amelyeket nem ismerik a munkáltatók. Szintén komoly nehézségként jelölte meg a válaszadók 24,2%-a Munkavállalók pénztártagságának következményeit költségeit a szolgáltatás igénybevétele útán.

Az egészségügyi juttatások nehézségeire adott válaszok alapján a legnagyobb kihívást a Juttatásokhoz kapcsolódó adminisztráció jelenti, melyet a 68,7% jelölt meg komoy vagy inkább nehézséget okozónak. A célzott juttatásokkal kapcsolatban a Kommunikáció a munkavállalóval kapcsolatos kihívást a válaszadók 18,7% jelölte meg egyáltalán nem okoz nehézségetként. 

 

 

A teljes kutatás eredményei itt érhetőek el.

 

 

A félméréstől készült egy Facebook videó, melyet itt tud megtekinteni:

www.facebook.com/cafeteriatrend/videos/4064412533627761

 

Általános Szerződési Feltételek, Adatvédelmi tájékoztató és Hozzájáruló nyilatkozat direkt marketing levél küldéshez