Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

Mi kell ahhoz, hogy egy szakma alapjaiban változzon meg? Mi kell ahhoz, hogy a technológia a munkaügyesek és a HR szakemberek szolgálatába álljon? Mi kell ahhoz, hogy olyan eszközt kapjunk, amit mi szeretnénk igazán? A kulcsszó a közösségi fejlesztés!

kozossegi-fejlesztes-hr-forradalom-munkaugyi-forum-blog

Mindannyian ismerjük azt az érzést amikor van egyhelyzet, van egy problémánk amire szeretnénk, ha létezne hatékony megoldás. Egy olyan megoldás, ami szebbé jobbá teszi a munkánkat vagy az életünket. És az is előfordul, hogy várunk valamit, ami aztán nem olyan lett, mint amilyet szerettünk vagy elképzeltünk.

Ismétlés az unalom atyja

A munkaügyekben a bérszámfejtésben és a humán erőforrás adminisztrációban rengeteg ismétlődő feladatcsoport van, amelyek java részét könnyedén programokra lehet bízni. Nem veszik el a munkát hiszen a tervezést és operatív tevékenységet ugyanúgy el kell végezni. Elvégre mindannyian azért lettünk szakemberek, hogy a szakmai feladatokkal foglalkozzunk és nem a repetitív adminisztrációval.

Egy különleges projekt vette kezdetét az OLM Rendszernél. A közösségi fejlesztés a HR programok világában eddig parlagon heverő terület volt Magyarországon. De miről is van szó? Arról, hogy hagyományos úton, ha valaki szeretne egy alkalmazást készíteni szakemberek számára akkor végez jobb esetben egy piackutatást beleadja a szakmai és technikai tudását majd elkészül a program, amely aztán vagy tetszik azoknak, akiknek készül vagy nem.

Együtt könnyebb

Ezzel szemben a közösségi fejlesztésben folyamatos interakcióban vannak a leendő felhasználók a program fejlesztőivel. Ezáltal a kezdetektől a sokadik verzióig együtt készítenek egy alkalmazást, amely biztosan az igények szerint készül.

Az OLM Rendszernél az volt cél, hogy a leendő felhasználók és érdeklődők mondják el véleményüket minden fejlesztési pontnál, hogy az eredmények alapján valóban azok a funkciók és megoldások kerüljenek a programba, amelyekkel a HR modul az egyik leghasznosabb HR adminisztrációs alkalmazássá válik.

Gondoljon bele! Ez pont olyan mintha a saját magának tervezhetné meg a programjait vagy a tárgyait de mégsem kell vállalni a költségeit ennek. A közösségi fejlesztés ezért hatékonyabb megoldás a hagyományosnál. Egy ilyen alkalmazás igazi forradalom lesz a HR ügyvitelben.

Csatlakozz a forradalomhoz

A projekt úgy működik, hogy a résztvevők szabadon mondhatják el igényeiket majd a fejlesztés következő pontján a javítani valókat. Az új funkciókról és irányokról szavazás van majd így megy tovább a fejlesztés is. A végtermék és a funkciók pedig a közösség többsége alapján alakul ki.

Jó hír, hogy ez a program jelenleg is nyitott. Ha tehát szeretnél egy igazi eszközt a HR ügyvitelére akkor érdemes most csatlakozni mert ingyenes használatot biztosítanak.

Az első nagy kérdés, hogy Melyik HR adminisztrációs feladat rabolja legjobban az idejét? Belső képzések megtervezése? Táppénzes papírok összegyűjtése? Dolgozók kiértesítése lejáró dokumentumokról? Üzemorvos vizsgálatok jelzése? Munkaruházat nyilvántartása? Jogosítványok nyilvántartása és érvényességének jelzése?

Ha szeretne részt venni csak kattintson erre a linkre és írja meg véleményét:

https://olm.hu/velemeny/