Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

Mielőtt rátérnék a közteherjegy visszavásárlást szabályzó rendeletre, hadd szóljak egy pár szót az egyszerűsített foglalkoztatás körüli mizériáról.


Az előző levelemben megkértelek, hogy írjál nekem arról, hogy melyik a legégetőbb kérdésed az egyszerűsített foglalkoztatás kapcsán.

A levelekből kiderült számomra, hogy nagyon sokan abban bíznak, hogy nem lesznek meg a végrehajtási rendeletek ahhoz, hogy 2010. április 1-től  kötelezővé váljon az egyszerűsített foglalkoztatást szabályzó tőrvény.

 

Tudnod kell, hogy a végrehajtási rendeletek nap mint nap készülnek és az utolsó pillanatra készen is lesznek!!! (ezt ígérik)
 

 

Hiányzik például az sms-es bejelentésről szóló végrehajtási rendelet, de ez úgyis július 1-től lép hatályba.

 

Ezzel kapcsolatban pénteken 11 órakor fogunk jelentkezni a Munkaügyi Fórum blogjában egy élő közvetítés keretén belül, ahol Erzse Tibor beszélni fog az e téma kapcsán felmerülő legégetőbb kérdésről valamint a március 31-i tréningről.

 

Most már térjünk vissza a közteherjegyek visszavásárlásáról szóló rendeletre, melyet itt tudsz elolvasni:

A pénzügyminiszter 8/2010. (III. 18.) PM rendelete a fel nem használt közteherjegyek forgalomból történő kivonásával, értékének megtérítésével, valamint a közteherjegyek selejtezésével kapcsolatos eljárási és elszámolási szabályokról.
 

Tudnod kell, hogy személyesen vagy postai úton is visszaváltják a közteherjegyeket. Ezt persze kérelmezni kell az erre rendszeresített nyomtatványon a közteherjegyek illetve a vásárlást igazoló számla benyújtásával, 2010. szeptember 30-i dátummal bezárólag.

 

Simlisek figyelem!

Ellenőrzik a közteherjegyek valódiságát UV lámpa alatt, illetve a sérült jegyeknek is nagy figyelmet szentelnek. Amennyiben hamis jegyet adnál vissza, azonnal kezdeményezik a büntetőeljárást ellened.

 

Az APEH a közteherjegyek értékének visszatérítését a közteher-fizetési – ideértve a járulék- (tagdíj-) és adóelőleg-fizetési – kötelezettség teljesítésére meghatározott beszedési számla terhére teljesíti. Visszatérítésre kizárólag a beszedési számlára érkezett befizetések magánnyugdíj-pénztári tagdíjjal csökkentett összegéből kerülhet sor.

 

Nem térítik vissza a közteherjegy értékét ha:

 

Hamis jegyet adsz le és a bűncselekmény elkövetését bíróság jogerős ítélete megállapítja, vagy

A közteherjegy csonka, kivéve a kizárólag a perforációt érintő, legfeljebb a közteherjegy egyik oldalán található, a közteherjegyek elválasztásával esetlegesen keletkező hiányosságot.

 

Nemsokára küldök egy linket, melyen holnap megnézheted Erzse Tibor rövid előadását.

 

Addig is ne feledd, én mindig ott állok melletted!

Erről a témáról, rengeteg hasznos részletet megtudhatsz, ha beregisztrálsz a Munkaügyi Fórumba  és megkérdezed a téma szakértőit. 
Regisztrálj MOST!