Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

A bérminimum és a garantált bérminimum 2021 összegéről hivatalos információk még mindig nincsenek. Eleddig csak néhány nyilatkozat született de a mai nap nagy meglepetést tartogathat ugyanis 01.13-án új tárgyalás kezdődik ami a híresztelések szerint merőben más lesz.

folytatodnak-a-bertargyalosok-munkaugyi-forum-blog

 

A minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi összegét általában az év vége felé szokták megtárgyalni is kihirdetni. 2020-ban a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) nem tudtak konszenzusra jutni. A vita oka a koronavírus által keltett gazdasági visszaesés és annak várható mértéke. Ha GDP nem növekszik a megfelelő ütemben akkor a béremelés nagy terhet ró a munkáltatókra. Viszont a gazdaságban a munkavállalók reálbérének csökkenése is vezethet recesszióhoz mindamellett, hogy ez nagyban befolyásolja az életminőséget.

2020 december 30-án patt helyzetbe kerültek az álláspontok megegyezés nélkül. A versenyszféra képviselői úgy döntöttek tovább adják a kormánynak a döntési jogot. Végül egy közleményben került hosszabbításra a bértárgyalás melynek most a harmadik állomásához jutottunk.

A beszámolók szerint több javaslat is érkezett a kormányhoz, illetve a munkaadók érdek képviseletéhez az elmúlt héten. Ami biztos, hogy a ma kilenc órától kezdődő tárgyaláson Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője képviseli a kormányt. A híresztelések szerint a szakszervezetek általa a kormány határozott állásfoglalását várják az ügyben. Sajnos részletek nyilatkozatok vagy további információ nincs a médiák számára.

A Munkaügyi Fórumon azonnal közöljük a hivatalos összegeket és segédszámításokat, ha megszületik a döntés!

 

Addig is továbbra is lehet tippelni a Minimálbér totó 2021 játékunkban az emelés mértékének százalékos összegére. Kattints ide a játékhoz.