Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

A jövő évi kereseteket határozza meg a szokásos kormányrendelet. Minden munkaügyes, HR-es és munkavállaló is várja a sorsolás eredményét. Még hivatalos információ nincs, ha valaki szeret tippelni akkor összeszedtük a fogadáshoz szükséges tényezőket. Sőt! Iratkozz fel és add meg tippedet az emelés mértékére. A feliratkozóknak első kézből küldjük a végleges bér adatokat!

minimalber-toto-munkaugyi-forum-blog

 

Első tipp: (1-8%)

Az egyik legkézzelfoghatóbb jóslat a 2018-as béralku eredménye. 2018-ban leült a Kormány és a Versenyszféra egy asztalhoz és hosszas tárgyalások után egy két évre szóló alkut kötöttek. Ennek eredményeképpen 2020-ban minimum 8 százalékkal kell hogy emelkedjen a minimálbér és a garantált bérminimum. Ez alapján a minimálbér 161.000 Ft lenne bruttó és a garantált bérminimum bruttó 210.600 Ft.

A béreket azonban nagyban határozzák meg az ország gazdasági tényezői mind pozitív mind negatív irányban.

Második tipp: (10%<)

A szakszervezetek az ország gazdasági mutatói alapján 10% vagy a fölötti béremelést tartanának indokoltnak. Azonban a munkaadók szerint ez nem gazdálkodható ki a KKV szektorban csak ha a járulékokon történne könnyítés.

Harmadik tipp: (9%)

A két évre szóló béralku abban az esetben érvényes, ha a 3,9 % GDP növekedik az infláció 2,7 alatt marad. Egy két százalék eltérés esetén újratárgyalás érvényes. Azonban a gazdaság szerencsére jobban teljesített az elmúlt időszakban. Az utóbbi idők adatai alapján szerencsére pozitív irányban de megvalósult az eltérés így akár a 8% feletti de talán 10% alatti tartomány is esélyes.

 

Természetesen a találgatások száma végtelen lehet de a valós tartomány a 0-20% között.

 

A bértotót a gazdasági minisztérium közleménye fogja lezárni. A múlt évben ez a két ünnep közé esett de tudjuk, hogy január 01-ig meg kell történnie hiszen ezrek munkabérét érinti januárban. Az biztos, hogy a Munkaügyi Fórumon első kézből értesítünk a minimálbér és a garantált bérminimum összegéről. Honlapunkon közzétesszük a rendeletet és a pontos összeget is.

 

Iratkozz fel és add meg tippedet

Úgy, hogy az emelés mértékének százalékát adod meg (1%,2% 8% 10% 11%) A helyesen tippelők között egy féléves Munkaügyi Fórum Kiemelt Partnertagságot sorsolunk ki!

 

A játék lezárult. Szerencsés nyertesünket értesítettük a Facebook oédalunkon.

 

 

Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az ajándék Munkaügyi Fórum Kiemelt Partnertagság félévre szól és emailes tanácsadást tartalmaz. A Kiemelt Partnertagság szolgáltatást csak célgeknek vállalkozóknak tudjuk biztosítani, (magánszemélyeknek nem).  

Általános Szerződési Feltételek, Adatvédelmi tájékoztató és Hozzájáruló nyilatkozat direkt marketing levél küldéshez.