Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

Novemberben indult az a nagyszabású munkaügyi ellenőrzési akció, amely célja a munkaidőkerettel kapcsolatos jogszerűtlen eljárások felderítése volt. Eddig mintegy 750 céget vizsgáltak az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint és nem találtak kirívó szabálytalanságot. Ennek okairól is beszámoltak. Olvasd tovább a bejegyzést:

munkaidokeret-jogsertesnek-nincs-nyoma-munkaugyi-forum-blog

 

Több bejelentés is érkezett a szakszervezetek részéről, hogy ősszel, hogy a koronavírus hatására a munkáltatók a munkaidőkeretes foglalkoztatás szabályaival visszaéltek. Ennek kapcsán indult nagyszabású vizsgálat, amelyről részletesebben korábbi cikkünkben számoltunk be.

Bodó Sándor az ITM foglalkoztatás politikáét felelős államtitkára számolt be közleményében, hogy az eddig vizsgált 750 vállalatnál nem találták a szabálysértések nyomait.

Ennek fő oka a miniszter véleménye alapján, hogy a

,, a munkaidőkeretet leggyakrabban alkalmazó gépipari és feldolgozóipari ágazatokban olyan erős a munkaerő-kereslet, hogy a vállalkozások inkább nem kockáztatják szakképzett dolgozóik elvesztését jogsértő trükközéssel.”

Fontosnak tartja kihangsúlyozni, hogy a kormány a munkavállalók oldalán áll és egész ében tartanak vizsgálatokat. A cél, hogy mindenki jogszerűen alkalmazza a foglalkoztatás szabályait.

Ajándék Munkaügyi Fórum termékek és segédanyagok:

dijtalan-letoltheto-anyagok-banner-2022-munkaugyi-forum