Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

Ebben az évben sem volt hiány munkaügyi praktikákból a blogunkon. Mostani bejegyzésünkben összegyűjtöttük a legérdekesebb szakmai eseteket. Ha úgy érzed lemaradtál a törvényváltozásokról vagy az új fejleményekről akkor most egy csapásra képbe kerülsz.

 Joomla munkaugyi forum kpmret

 

A Munka törvénykönyve egy élő szabálygyűjtemény, amely minden évben kisebb nagyobb változásokkal van tele. 2019 áprilisában több ponton is változott a Munka törvénykönyve. A főbb újítások, a GDPR-nak megfelelően most a Munkáltató számára is biztosít jogokat az Adatkezelésre. Továbbá az adatbiztonságnak megfelelő rendelkezéseket tesz lehetővé. Bejegyzésünkben összeszedtük a 2019. április 26-tól hatályba lépett változásokat és kommentárral láttuk el ott, ahol szükséges. Az Mt. 2019 változások itt.

 

Nem túlzás azt állítani, hogy a vállalkozások legalább 70-80%-ának kétség kívül erős fejtörést okoz a munkavállalók foglalkoztatásának lehetősége, főleg a szezonális időkben. Egy-egy ilyen rendkívüli időszakban néha gyors, kézenfekvő megoldásra van szükség, ami adott helyzetben segíti a vállalkozás rentábilis működését. Mindenféle körülményes eljárást nélkülözve az egyszerűsített foglalkoztatás kiváló alternatíva a munkaerő időleges növelésére. Pontosan ezért nagyon közkedvelt, hiszen meglehetősen egyszerű módon alkalmazható. Erről itt olvashatsz bővebben.

 

A legtöbb cégvezető, munkaügyes és humán erőforrással foglalkozó kolléga igazi, ’mumusként” tekint a munkaügyi ellenőrzésre még akkor is, ha egyébként mindent megpróbálnak a szabályok betartására. De valóban ennyire kell tartani a revíziótól? A válasz az, hogy csak attól félünk, amit nem ismerünk. A HOGYAN KÉSZÜLJ FEL A MUNKAÜGYI ELLENŐRZÉSRE MUNKÁLTATÓKÉNT bejegyzésünkben öt perc alatt megmutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.

Kevés az a foglalkoztató és munkaügyes, aki pontosan tudja a választ, hogy mennyi ideig kell megőrizni a munkaügyi dokumentumokat. Az új törvénymódosítások alapján már van olyan dokumentum, amelyet akár 54 évig is tárolnod kell. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk neked, milyen dokumentumokat és meddig kell megőrizni kattints ide.


ingyenes-letoltheto anyagok 2020 munkaugyi forum gen


Rendszeresen visszatérő kérdés, hogyan kell alkalmazni a diákmunkaerőt. A tanév végével sok diák dönt úgy, hogy a szünidőben semmit tevés helyett inkább dolgozik. Sőt, gyakori példát láthatunk arra is, akik tanulás mellett teszik mindezt. És hogy miért? Mert szükségük van saját jövedelemre az albérlet fenntartásához, a tandíjhoz, gyűjtenek valamire, a későbbi elindulásukat akarják belőle megalapozni vagy csak plusz zsebpénzre van szükségük. Segítségükkel sokkal lendületesebben mehet a munkavégzés, nagyobb lehet a termelés, és megkönnyítik a többi alkalmazott feladatait is. Összefoglaló bejegyzésünkben most részletesen megmutatjuk, hogyan tudsz diákmunkásokat alkalmazni.

 

Az év egyik legnagyobb újítása, hogy megszületett a Munkaügyi Fórum testvére a Beszerzők Fóruma. A Beszerzők Fórumának célja, hogy a beszerzési vezetők, szakemberek számára olyan programsorozatot hozzunk létre, ahol a legújabb trendekkel találkozhatnak és lehetőségük nyílik kapcsolatokat építeni. Kattints ide a részletekért.

 

Kiegyensúlyozott évnek nézünk elébe munkaügyi szempontból a 2020-as évben. Négynapos hosszú hétvégék karácsony, újév húsvét és államalapítás idején lesznek. Háromnapos hétvégéből három vár minket. Szombati áthelyezett munkanapból mindössze kettő lesz. Nézd meg pontosan melyek ezek. Összefoglalónkat itt olvashatod.

A munkáltatónak lehetetlen küldetés kitalálni év elején, hogy ki mikor akar szabadságra menni. A tervezett leállásokat ő is tudhatja. Tehát érdemes már most dönteni a 2020-as évi szabadságokról. Bejegyzésünkben hasznos tippeket adunk a munkavállalóknak és a munkáltatóknak is a szabadságolásokhoz.

munkaugyi forum belepes