Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

Az ukrajnai háborús konfliktus miatt a kormány 2022.május 25-től veszélyhelyzetet rendelt el. A legutóbbi veszélyhelyzet a koronavírus járvány miatt lépett életbe. De vajon mit takar a veszélyhelyzet és milyen munkaügyi vonatkozásai lehetnek? Bejegyzésünkben röviden összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat:

veszelyhelyzet-es-munkagyi-vonatkozasai--munkaugyi-forum-blog

 

A parlament 2022. május 24-én ült össze, hogy az Ukrajnában zajló fegyveres konfliktus kapcsán háborús intézkedéseket hozzon. Az alaptörvényben biztosított jogán ilyenkor elrendelhetik a koronavírus alatt már megismert veszélyhelyzetet. Bejegyzésünkben igyekszünk közérthető formában összeszedni azokat az információkat amire HR-esként, munkaügyesként, cégvezetőként érdemes figyelned.

Mi az a veszélyhelyzet?

Olyan előre meghatározott időszak, amelynek során különleges jogrend lép érvénybe Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a szokásos jogrendtől eltérő ügymenet, törvények és rendelkezések léphetnek életbe.

Mi a különbség a veszélyhelyzet és a vészhelyzet között?

A vészhelyzetnek nincs jogi megfelelője a magyar jogrendben, ezzel szemben a veszélyhelyzet egy meghatározott és részletezett jogrendi állapot. A köznyelvben gyakran tévesen ’vészhelyzetként’ hivatkoznak a veszélyhelyzeti törvényekre és rendeletekre.

Honnan tudod, hogy veszélyhelyzet áll fent vagy elmúlt?

A veszélyhelyzetet a kormány hirdetheti ki rendelet formájában. A rendeleteket a Magyar Közlöny online és nyomtatott formájában olvashatod. A munkaügyi vonatkozású rendeleteket megtalálhatod a Munkaügyi Fórum segédanyagai között.

 

Mi az oka a veszélyhelyzet elrendelésének?

Az alaptörvény szerint a következő esetekben lehetséges a veszélyhelyzet elrendelése:

• elemi csapás, mint például

• árvíz, belvíz,

• több napon át tartó intenzív hóesés, hófúvás, szélsőséges időjárás,

• ipari katasztrófa,

• egyéb veszélyek, mint például

szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus,

• állati vagy emberi járvány,

• ivóvíz szennyeződése,

• szennyezett levegő,

a kritikus infrastruktúrának az alapvető ellátását érintő, nagy kiterjedésű és hosszan tartó zavara.

2022.május 25-én a kormány az ukrajnai fegyveres konfliktus miatt rendelte el a veszélyhelyzet bevezetését. Korábban kétszer a koronavírus miatt történt ez meg.

 

Mit jelent a gyakorlatban a veszélyhelyzet?

A jogi értelmezésen túl, azt lehet mondani, hogy a veszélyhelyzet célja, hogy a változó körülmények miatt gyors döntésekre van szükség a veszélyhelyzethez való alkalmazkodás során. A ’normál jogrendben’ a döntési folyamat lassabb lehet, mint azt a veszély elhárítása megkívánná.

 

Gyorsabb ügymenet

A rendeleteket és törvényeket vagy törvénymódosítási javaslatokat szakbizottságok formálják majd küldik szavazásra a parlamentbe, amelyet aztán megvitatnak, hogy mikor bocsájtják szavazásra.

Ez a folyamat igen lassú tud lenni. Ezzel szemben veszélyhelyzeti különleges jogrend esetén az intézkedések megvitatása, szavazása, majd kihirdetése, ’kvázi gyorsított’ eljárásban történik.

 

Rendkívüli intézkedések

A másik fő gyakorlati jellemzője a veszélyhelyzetnek, hogy olyan rendeleteket és törvénymódosításokat hozhatnak, amelyek felülírnak a rendelkezés idejére korábban meghatározott törvényeket azok részletes megvitatása nélkül.

Erre remek példa a Munka törvénykönyvének módosítása a koronavírus járvány alatt.

 

Korlátozható és nem korlátozható jogok

Az alaptörvény megfogalmazza, hogy a veszélyhelyzeti különleges jogrend mit korlátozhat és mit nem.

Korlátozhatja: a szabadsághoz való jogot, a személyi biztonsághoz való jogot, a gondolati, lelkiismeret és vallásszabadsághoz való jogot, a békés gyülekezéshez való jogot, a tulajdonhoz való jogot.

Nem korlátozhatja: az élethez való jogot, az emberi méltósághoz való jogot, a kínzás, a kegyetlen, megalázó és embertelen bánásmód tilalma, a szolgaság, illetve az emberkereskedelem tilalma, az ártatlanság vélelme és a védelemhez való jogot a büntetőeljárás során. Továbbá nem lehet az alaptörvény hatályát és az alkotmánybíróság működését meghatározó jogokat befolyásolni.

 

Mikortól hatályos a rendelet és mikor veszti érvényét a veszélyhelyzet?

A veszélyhelyzetet egy adott időponttól rendelik el és külön tárgyalják annak a megszűntetését. Tehát a helyzetnek megfelelően döntik el, hogy meddig szükséges fenntartani a veszélyhelyzetet.

A hatályosságot az adott rendeletben találod.

 

Mikortól meddig hatályos az aktuális veszélyhelyzeti rendeletek?

Az ukrajnai fegyveres konfliktus miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. május 25-től lép hatályba.

A SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása miatt érvényben lévő veszélyhelyzet pedig 2022. június 1-én veszti érvényét.

 

Meddig érvényesek a rendkívüli intézkedések?

A veszélyhelyzet alatt hozott rendkívüli intézkedések 15 napig érvényesek. A 15 nap letelte után újra érvénybe hozhatóak.

 

Milyen munkaügyi vonatkozásai vannak a veszélyhelyzetnek?

Frissítve 2022. május 25. Az ukrajnai fegyveres konfliktus miatt elrendelt veszélyhelyzetnek még nincs munkaügyi vonatkozása, de cikkünket frissítjük folyamatosan amennyiben lesz ilyen jellegű rendelkezés. A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló rendeletet itt olvashatod el:

A Kormány 180/2022. (V. 24.) Korm. rendelete az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében veszélyhelyzet kihirdetéséről és egyes veszélyhelyzeti szabályokról

 

Milyen munkaügyi vonatkozásai voltak az eddigi veszélyhelyzeteknek?

Eddig háromszor hirdettek ki veszélyhelyzetet a koronavírus járvány kapcsán. A három veszélyhelyzetben többek között munkaügyeket érintette: (A címekre kattintva részletesebben elolvashatod a korábbi bejegyzéseket.)

Tájékoztatási kötelezettség

Kijárási korlátozás és igazolás a munkáltatótól

Munkaidőkerettel, otthoni munkával távmunkával kapcsolatos szabályok módosítása

Csökkentett munkaidős foglalkoztatás

Maszk használattal kapcsolatos és egészségügyi rendelkezések a munkavégzés helyén

 

Milyen eddigi veszélyhelyzetek voltak?

 

2020 március 11. Koronavírus járvány miatt

2020 december 14. Koronavírus járvány miatt

2022. május 25. Ukrajnai fegyveres konfliktus miatt

 

Honnan értesüljek a munkaügyi vonatkozású rendkívüli intézkedésekről?

A Munkaügyi Fórum közösségi csatornáin híreiben és hírlevelében folyamatosan tájékoztatunk a munkaügyeket érintő rendelkezésekről vagy törvény módosításokról. Ezek mellett szükség esetén segédanyagokat készítünk, amelyek díjmentesen letölthetőek.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből tudd meg a legfontosabb munkaügyi híreket!

Munkaügyi Fórum hírlevél

Töltsd ki az alábbi űrlapot és értesülj elsőként a legfontosabb HR, munkaügyi hírekről!

Hírlevél és Általános Szerződési Feltételek*
Adatkezelési tájékoztató (GDPR)*