Duális képzés kisokos partnerszervezeteknek

Utoljára frissítve: 2022.03.01

Written by tamas

2022.12.12.

}

10 perc olvasási idő

Fontolgatod, hogy a duális képzés programban részt vegyetek cégeddel? Cikkünkben megismerheted a legfontosabb tudnivalókat és, hogy miképp tedd meg az első lépéseket.

A duális képzés kiváló lehetőség a diákoknak, hogy gyakorlataikat a kiválasztott partnercégnél végezzék és belelássanak az adott terület hétköznapjaiba. A résztvevő cégeknek pedig remek lehetőség, hogy a fiatal tehetségeket már a tanulmányaik alatt megismertessék a vállalattal és akár az iskola végeztével felvegyék soraikba. Már sok száz partnerszervezet vesz részt a programban és több ezer diák.  Ebben a cikkben összeszedtük a duális képzéssel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Miről lesz szó a cikkben?

Mi az a duális képzés?

A duális képzés egy olyan választható oktatási forma, ahol a hallgató az elméleti ismereteit a technikumban vagy felső oktatási intézményben végzi míg a gyakorlati ismereteit a partner szervezetnél szerzi meg.

A program lényege, hogy csökkentse az ’ismereti szakadékot’, ami a munkaerő piac követelményei és az elméleti ismeretek között tátong.

A hallgatók fontos gyakorlati ismeretekkel és munkaerő piaci előnyökkel gazdagodnak míg a partnerszervezetek megalapozhatják a munkáltatói márkájukat és a hallgatók közül akár új munkaerőre tehetnek szert.

Milyen előnyei vannak a hallgatók számára?

A duális képzésben való részvétel előnye, hogy valódi működő vállalatoknál és szervezeteknél lehet ismereteket szerezni a szakiránynak megfelelő területről. A hallgató megismerheti a vállalati kultúrát, a munkafolyamatokat. Területükön aktívan dolgozó szakemberek mentorálják és ismertetik meg a szakmájukkal, ezáltal a munkaerőpiacon előnnyel indulnak.

A legtöbb partnerszervezetnek pedig nem titkolt szándéka, hogy elhelyezkedési lehetőséget kínáljon a hallgatóknak tanulmányaik végeztével.

Fontos megemlíteni, hogy a hallgatók kötelezően díjazást kapnak a partnerszervezettől és emellett béren kívüli juttatásokat is kaphatnak ezáltal segítik az anyagi függetlenséget is már a tanulmányok alatt is.

Összefoglalva a hallgató olyan gyakorlati tapasztalatokra tesz szert amivel nagyobb eséllyel indul el a munkaerőpiacon és kölcsönös megfelelés esetén egyből egy állásajánlat várja.

Milyen előnyei vannak a partnerszervezetek számára?

A munkaerőhiányos helyzetben egyedülálló lehetőségük nyílik arra, hogy a fiatal tehetségek közül válogassanak és bevezessék őket a vállalati kultúrába. A hallgatók közül sokan a jövendőbeli munkavállalójuk lehet ezért remek alkalom, hogy a cég működése számára fontos gyakorlati ismeretekkel vértezzék fel a hallgatókat. Így már az ’iskolapadból’ érkeznek a szervezettel szimpatizáló munkavállaó jelöltek.

Remek lehetőség tapasztalatot szerezni a belső oktatások lebonyolítására, fejlesztésére és kiváló lehetőség a fiatal munkavállaóknál megalapozni a cég vagy szervezet márkáját és vizióit ezáltal biztosítva a szervezet felépítésének folyamatosságát. Partnerszervezetként lehetősége van kiválasztani azokat a hallgatókat, akiket a legalkalmasabbnak gondol a programban való részvételhez.

A duális képzés folyamata dióhéjban

Lépés

Ha cégeddel szervezetteddel szeretnél részt venni a programban akkor első lépésként keresd fel azt a felsőoktatási intézményt, amely megfelelő lehet számodra. Ehhez itt találsz segítséget. Természetesen előfordulhat, hogy az oktatási intézmény keres meg téged.

Lépés

Következő lépésként egy megállapodást fogtok kötni az oktatási intézménnyel amely tartalmazza a követelményeket és a részleteket.

Lépés

Ez után össze kell állítanod egy gyakorlati képzési tervet. Ezt közösen dolgozzátok ki és együtt nyújtjátok be jóváhagyásra az Oktatási Hivatalnak.

Lépés

Ha minden megfelelő akkor elindul a program. A hallgatóknak megjelennek a következő felvételi képzéseknél, a duális képzés szakokhoz párosított partnerszervezetek, köztük a tiéd is.

Lépés

Ahogy kihirdetik a felvételi eredményeket már lehetőséged van előzetesen kiválasztani azokat a hallgatókat, akik nálad töltik a gyakorlatukat. A kiválasztott hallgatókkal munkaszerződést kötsz és fogadod őket a szervezetnél a képzési tervnek megfelelően. A tanulmányok végén pedig kínálhatsz nekik állást is.

Milyen hallgatók vehetnek részt a duális képzésben?

Akik felvételt nyertek valamely duális képzést indító intézménybe. A felvételi eljárás az intézménybe megegyezik bármely felsőoktatási intézmény felvételi eljárásával. A partnerszervezetnél töltött gyakorlat pedig előválogatással történik, ahol a partnerszervezet dönt arról, hogy mely hallgatókat fogadja.

Milyen feltételei vannak a csatlakozásnak partnerszervezetként?

Egy sikeres szenátusi határozat arról, hogy a partnerszervezet teljesíti a duális képzés követelményeit.

Egy elfogadott megállapodás részetekről és a kiválasztott felsőoktatási intézmény között.

Rendelkezned kell egy Egyeztetett Duális képzés programmal (EKDP). Ezt közösen a felsőoktatási intézménnyel dolgozzátok ki.

Rendelkeznetek kell hallgatói munkaszerződés mintákkal. Ennek kapcsán pedig jó, ha az indulásra meg vannak a munkaidő beosztások a terv alapján.

A duális képzés jogi háttere

Az alábbiakban kigyűjtöttük a legfontosabb rendeleteket és törvényeket, amellyel jó, ha tisztában vagy a duális képzés kapcsán. Az idő folyamán jelenhetnek meg további rendelkezések, amelyet ezen az oldalon is frissítünk, de érdemes feliratkozni a cikk alján található duális képzés hírlevél listánkra.

Ha szeretnéd részletesen elolvasni a törvényeket kattints rá!

A partnerszervezet és a felsőoktatási intézmény közti megállapodás formai és tartalmi követelményeiről.

A hallgatói munkaszerződés tartalma.

230/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 16. §

A kötelező munkaügyi dokumentáció elvárásairól (munkaidő nyilvántartás, jelenléti ív, megengedett hiányzás.) a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény.

A hallgatónak nyújtandó bérezésről olvashatsz is.

A Duális Képzési Tanáccsal kapcsolatos rendelkezések.

19/2012. (II. 22.) Korm. rendelet

A kötelező munkaügyi dokumentáció elvárásairól (munkaidő nyilvántartás, jelenléti ív, megengedett hiányzás.) a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény.

2011. évi CCIV. törvény 44. § (3) a)

Napi munkaidő beosztás szabályai.

Munka törvénykönyve, 230/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 17-18/B. §

A duális képzésben résztvevő beosztása munkaidő nyilvántartása

A gyakorlati képzését partnerszervezetnél töltő hallgatóval munkaszerződést kell írni. Alapvetően itt is érvényes az Mt. szabályzata de a 230/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 17-18/B. § kitételeivel. Tehát a hallgatót foglalkoztathatod egyszerűsített foglalkoztatásan, teljes munkaidőben és egyéb jogviszonyban. A diákok alkalmazásáról ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben. Akár munkaidőkeretes foglalkoztatásban is alkalmazhatod.

Főbb ismérvek

• Napi 8 órát dolgozhat a hallgató

• Munkaidőkeretes foglalkoztatás esetén csak heti munkaidőkeretet alkalmazhatsz.

• Napi 12 óra pihenőidőt kell biztosítanod a hallgató számára.

• Nincs mód próbaidőre. (Előzetesen szűrheted a résztvevőket.)

• Szorgalmi időszakon belül és szorgalmi időszakon kívül legfeljebb heti öt napra lehet beosztani vagy 40 órára.

• A hallgatónak kötelezően bért kell adnod.

A munkaidő nyilvántartást és adminisztrációt pedig az Mt.-nek megfelelően kell vezetned. A munkaidő beosztások esetén még a részvétel elején egyeztetned kell a felsőoktatási intézménnyel, hogy a képzési tervnek megfelelően tudd a hallgatód a gyakorlatra fogadni (és beosztani).

Milyen bérezést kell adni a hallgatónak?

2022-től a 2021. évi XC. törvény Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről 68. § (4)– alapján kell meghatározni a munkabért. Az önköltség összege 1 200 000 Ft / fő / év

Korábban a legalább a minimálbér összegének 65%-át kellett adnod.

Természetesen ezen felül is lehet bérezni vagy béren kívüli juttatást adni neki. (cafeteria, utazás költségtérítés stb.) 2011. évi CCIV. törvény 44. § (3) a)

A hallgató szabadsága távolléte és igazolatlan hiányzása

A hallgató alapszabadsága és pótszabadságait az Mt. alapján kell számolnod, viszont érdemes folyamatosan követni a rendeleteket. Tehát ha a hallgató 18 éves akkor 20+5 nap alap szabadság jár neki. A szabadságokat a teljes naptári évre kell érteni nem a tanévre!

A specialitás főleg az, hogy szabadnapot az oktatási szünetekre tudsz kiadni elsősorban. Ha tehát a hallgatónak a gyakorlati időszak folyamán jön a nyári, téli, őszi, tavaszi szünet akkor ezekre a napokra igényelhet és adhatsz neki szabadságot.

A nyári szünetben pedig legalább 15 egybefüggő munkanapra kérhet és adhatsz neki szünetet.

Betegszabadságot lehet kiadni, de kizárólag az oktatási napokra. Tehát akkor, amikor hivatalosan nálad tölti a gyakorlatát és be van osztva. A betegszabadságok száma az Mt. alapján történik.

Igazolatlan mulasztás esetén viszont A 1041-es nyomtatványon is jelentened kell, illetve a 22T1041-es nyomtatványon is.

A duális képzésben résztvevő hallgatók értékelése

A duális képzésben résztvevő hallgató a tanulmányait folytatja ezért mind a tanulmányait mind a gyakorlati ismereteit értékelni szükséges fél évente. Mivel a gyakorlatait nálad tölti, te is fogsz leadni róla értékelést. Ennek kritériumait a felsőoktatási intézménnyel fogjátok kidolgozni és egyeztetni.

A duális képzés területei

Partnerszervezetként a tevékenységi köröd alapján valamely felsőoktatási területhez fognak sorolni, hiszen a hallgatók is ez alapján választanak szakot.

-Agrár

-Gazdaságtudomány

-Informatika

-Műszaki

-Természettudomány

-Társadalomtudomány

A duális képzés helyzete 2022-ben

A duális képzés 2011-ben indult meg, mint választható képzési forma. Jelenleg több száz partner szervezet csatlakozott a programhoz. 2022-ben már a technikumok hallgatói is választhatják ezt az oktatási formát.

A duális képzés szabályzata folyamatosan változik és alakul emiatt újabb és újabb rendeletek érkeznek, amelyek megnehezítik az adminisztrációt.  A kezdeti nehézségek dacára egyre több cég és szervezet lát benne komoly potenciált és csatlakozik a programba. A felső oktatási intézmények közül is egyre többen indítják el a duális szakokat, hogy versenyképes tudást biztosítsanak a hallgatóiknak.

Gyakorlati tippek a duális képzés programban való részvételhez

Minden kezdet nehéz, de szerencsére van segítség, ha partnerszervezetként szeretnél részt venni a programban. A legfontosabb, hogy első körben kutasd fel a felsőoktatási intézményeket a céged közelében. Az sem kizárt, hogy ők keresnek meg téged. Érdeklődj náluk mert lehet már van náluk duális képzés, de az is lehet, hogy készülnek indítani.  Azért fontos a korai kapcsolat kialakítás mert a következő lépéseknél együtt kell dolgoznotok.

Fontos, hogy mindig figyeljétek az aktuális rendeleteket és jogszabályokat mert gyakori a módosítás. A duális képzés esetén bármikor be lehet csatlakozni, de előre kell gondolkodnod, hiszen a tanévek ősszel és év elején kezdődnek ezért az átfutásnak is előbb el kell kezdődnie.

A partnerszervezeteknek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is segítséget nyújt, illetve ellenőriz, ezért kérdések esetén mindig érdemes ellátogatni hozzájuk.

A vállalatnál cégnél pedig szintén érdemes készülni, hogy a munkatársak is tudjanak a gyakorlatra érkező hallgatóknak, valóban hasznosan tölteni ezt az időt. Ne feledd ezzel új tehetséges munkavállalókra tehettek szert, akiknek a szakmai kompetenciáit nálatok szerzi meg.  Ehhez az kell, hogy a szervezet belős erőforrásait mozgósítsd!

A hallgatók munkaügyi adminisztrációjára pedig az OLM Rendszernek van egy speciálisan duális képzés adminisztrációhoz készített alkalmazása. Tudj meg többet itt:

OLM Rendszer

Hallgatóknak szóló információk a duális képzésről

Ha hallgatóként szeretnél részt venni a duális képzésben akkor nincs más teendőd, mint a Felvi oldalon kiválasztani a számodra megfelelő duális képzést indító szakot. Ez után jelentkezz a felsőoktatási intézménybe. Sikeres felvételi esetén a partnerszervezethez is el kell látogatnod felvételire.

Ez jellemzően június júliusban történik. A felvételedről a partnerszervezet dönt. Ha minden rendben duális hallgató vagy. További információkért látogass el a felvi.hu oldalra.

Hallgatóknak szóló információk a duális képzésről

Ha hallgatóként szeretnél részt venni a duális képzésben akkor nincs más teendőd, mint a Felvi oldalon kiválasztani a számodra megfelelő duális képzést indító szakot. Ez után jelentkezz a felsőoktatási intézménybe. Sikeres felvételi esetén a partnerszervezethez is el kell látogatnod felvételire.

Ez jellemzően június júliusban történik. A felvételedről a partnerszervezet dönt. Ha minden rendben duális hallgató vagy. További információkért látogass el a felvi.hu oldalra.

Tapasztalatok a duális képzésről

Ha már indítottatok ilyen programot partnerszervezetként vagy felsőoktatási intézményként, esetleg a duális képzés szakértője vagy, akkor kérlek jelentkezz nálunk ide kattintva.  Szeretnénk megkérdezni élményeidet ezzel kapcsolatban szakértőként pedig várunk szívesen a Fórumon.

Duális képzés a Munkaügyi Fórumon

Ebben a bejegyzésben a legfőbb tudnivalókat szedtük össze és folyamatosan frissítjük. Iratkozz fel hírlevél listánkra, ahol mindig elősként kapod meg a duális képzésről szóló ismeretterjesztő anyagokat és aktualitásokat.

Duális képzés hírlevél

Iratkozz fel, hogy első kézből értesülj, a duális képzéssel kapcsolatos legfrissebb hírekről.

Hírlevél és Általános Szerződési Feltételek*
Duális képzés program szakértő jelentkezés
Iratkozz fel, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot a részletekért.
Hírlevél és Általános Szerződési Feltételek*