Mikor jönnek a 2023-as évi munkaügyi segédanyagok?

2022.08.04.

Written by M. Aurél

A munkaügyi naptáraink és segédanyagaink mindig a hatályos Munka törvénykönyve és a vonatkozó rendeleteket veszik figyelembe. A naptárak esetén a 2023-as évre vonatkozó munkarendekről szóló rendeletet vesszük alapul, amely még sajnos nem jelent meg. Olvass tovább, ha szeretnél az elsők között letölteni jövő évi segédanyagainkból:

Tudjuk, hogy milyen nagy segítséget jelentenek díjmentes segédanyagaink és naptáraink a munkádban. Ezért minden évben nagy gonddal, és a lehető leggyorsabban készítjük el őket.

Mit tudunk a jövőről

Hivatalos bejelentés még nem történt a 2023-as évre vonatkozó munkarendekkel kapcsolatban. Korábban Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) parlamenti államtitkára Facebook oldalán engedett betekintést a 2023-as évi hosszú hétvégék alakulásába.

„Jövőre kétszer – húsvétkor és karácsonykor – lesz 4 napos a hétvége. Ezen felül négyszer tölthetünk majd 3 napot pihenéssel, kikapcsolódással: május 1-én, pünkösdkor, október 23-án, és az újévkor is egy-egy hétfővel bővülnek majd a hétvégi szabadnapok. Azt talán kevesen tudják, hogy minisztériumunk állapítja meg a munkanapok rendjét, vagyis azt, hogy az esetlegesen keddre vagy csütörtökre eső ünnepnapok és a hétvége között kiadott szabadnapokat melyik szombaton dolgozzuk le, viszont jó hír, hogy 2023-ban egyetlen ilyen, egynapos „ledolgozós” hétvége sem lesz.”

2023-as munkarendek várhatóan

Lássuk a 2023-as évre vonatkozó munkarend lehetséges főbb számait:

Szombati munkanapok és áthelyezett szabadnapok 2023-ban nem lesznek

3 napos, hosszú hétvégék 2023:

  • Április 29 szombat – május 01. hétfő
  • Május 27 szombat – 29 hétfő (pünkösdi)
  • Október 21 szombat – 23 hétfő
  • December 30 szombat –2024 január 01 hétfő

4 napos, hosszú hétvégék 2023:

  • Április 07 péntek – 10. hétfő (húsvéti)
  • December 23 szombat – 26. kedd (karácsonyi)

Munkaügyi segédanyagok 2023

Ha szeretnéd minél hamarabb letölteni a jövő évre szóló munkaügyi naptárakat és segédanyagokat akkor iratkozz fel értesítő listánkra. Ezen a csatornán garantáltan első kézből és azonnal értesítünk amint letölthetővé vállnak.

2023-as munkaügyi naptárak értesítő

Iratkozz fel, hogy első kézből értesülj, amint elérhetőek a költségmentes 2023-as munkaügyi naptáraink és segédanyagaink!

Hírlevél és Általános Szerződési Feltételek*