TOP 5 kérdés a 2024-es juttatásokhoz - Munkaügyi Fórum
TOP 5 kérdés a 2024-es juttatásokhoz

2023.11.21.

Written by M. Aurél

A béren kívüli juttatások egyre népszerűbbek a munkáltatók körében, hiszen már borászati termékekre, ország és vármegye bérletre, de akár elektromos cégautó töltésére is alkalmazható. A felhasználásukkal és adózásukkal kapcsolatban viszont több kérdés is felmerül.

A jövő évi juttatásokkal kapcsolatban Fata László juttatási szakértőnk megrendezi a BeneFits 2024-es juttatási konferenciát ahol, a jövő évi juttatások kerülnek a fókuszba.

Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk 5 kiemelten fontos témát, amelyek kérdéseire biztosan választ kapunk az eseményen.

1. Elektromos cégautó otthoni töltésének térítése

A 2023-as évben bevezetett új szabályozás értelmében az elektromos cégautók otthoni töltésének térítése adómentes lehet. A kedvezmény igénybevételéhez azonban a munkáltatónak bizonyos feltételeket kell teljesítenie. A konferencián NAV-os szakértő segítségével dolgozzák fel a témát és megnézik, hogy milyen feltételek mellett lehet adómentesen téríteni.

2. Országbérlet, vármegyebérlet

Már egy ideje rendelkezésre áll a vármegye- és országbérlet a munkába járás térítéséhez is, de rengeteg nyitott kérdéssel találkoznak a munkáltatók. A konferencián megválaszolják, hogy mikor kötelező adni és mikor nem lehet adómentes.

3. Digitális cafeteria

A digitalizáció a cafeteria rendszert is megváltoztatja. A 2023-as évben bevezetett új szabályozás lehetővé teszi, hogy a munkavállalók digitálisan is nyilatkozhassanak a cafeteria-juttatások igénybevételéről. A konferencián szó lesz arról, hogy milyen nyilatkozatokra van szükség papíron, digitálisan aláírva, és mi működhet egyszerű webes nyilatkozattal. A konferencián végig veszik az egyes dokumentumokkal kapcsolatos elvárásokat.

4. Borászati termékek adómentessége

A 2023-as év végén módosult a borászati termékek adómentességére vonatkozó szabályozás. A konferencián borászati szakértővel értelmezik a friss változásokat és megnézik, hogy lehet-e külföldi borokat is ajándékozni és milyen megvalósítási módok nem felelnek meg az adómentességnek.

5. Nyilatkozatok 2024-re

A résztvevők megkapják Fata László juttatási szakértő minta dokumentumait, hogy egyszerűen átalakíthassa juttatási kínálatát a jövő év elvárásaihoz.

A BeneFits 2024 juttatási konferencia 2023. november 30-n a Lurdy házban lesz megtartva (1097 Budapest Könyves Kálmán krt. 12-14.) 9-16 óráig.

Kattints ide és tudj meg többet.

Ajándék munkaügyi segédanyagok és naptárak a 2024-es évre - Munkaügyi Fórum