Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

Ott kavarog benned a remény és a kétség amikor leülsz meghallgatni az új jelöltet. Vajon ő az igazi? Beilleszkedik majd a csapatba? Igazat mond vagy kicsit szépíti a dolgokat? Hogyan tudnád 20 perc alatt megismerni annyira, hogy valódi szakmai véleményt alkoss, miközben fokozódik a nyomás mert szükség lenne az új munkatársra.

tudod-kit-veszel-fel-dolgozni--munkaugyi-forum-blog

 

Csak ülsz az asztalnál és várod az online bejelentkezést vagy nyílik az ajtó. Itt lesz közülük az a rendes, kompetens és jó fej új munkatárs, akivel jó lesz együtt dolgozni. Nincs más dolgod csak rájönni melyikőjük az. Egyszerűnek tűnik, mint mindig.

Közben arra gondolsz, hogy a munkaerőhiány közepette így is vaskos összegeket költöttél el arra, hogy beérkezzenek az önéletrajzok.

,,Mindennél fontosabb, hogy betöltsék a pozíciót mert kevesen vagyunk.”

 

- harsog a fejedben az értekezleten elhangzott kérés. Órákat telefonáltál a jelölteknek. Hívtad egyszer kétszer, háromszor vagy akár négyszer is. Van, akit érdekelt, van, aki meggondolta és van, aki talán eljön. Százból tucat? Mindegy is, hiszen, a lényeg, hogy megérkeztek és itt az idő, hogy kiválaszd a jelöltekből azt aki beválik. Azt, aki itt marad. Azt, akit szeretnél, ha a céghez jönne dolgozni!

Végre látod az arcát és itt az idő, hogy megismerkedj vele. A fejedben záporoznak a kérdések:

-Miért jelentkezett hozzánk?

-Miért téged válasszunk?

-Mi volt az oka a munkahelyi váltásoknak?

-Milyen feladataid voltak?

-Mik az erősségeid és mik a gyengeségeid?

 

Ahogy egyre több jelölttel beszélsz nehezebbé válik a helyzet mert valahogy mindig ugyanazokat a válaszokat kapod. -,,Tetszett a cég. Én vagyok a legalkalmasabb. Szerettem volna kipróbálni magam. Szeretem a munkám, pontos vagyok, nem szeretek hibázni.” – Mintha mindenki egy könyvből olvasná. Persze van, aki bőven sztorizgatva fejti ki, van aki kicsit félszegen.

A jelentkezők arca és hangjának emléke elkezd összemosódni benned, ahogy a tennivalóid közepette rohannak az órák, a napok.

-Na meg van már? Milyen az új jelölt? - hangzik el a kérdés a folyosón az értekezleten, az ebédlőben.

Te pedig elkezdessz egy gombócot érezni a torkodban mert választ kell adnod, nekik hiszen számítanak az ítélőképességedre.

Veszel egy mély levegőt és összegzed a tapasztalatokat magadban.

Az egyik szimpatikus jelentkező hasonlított a régi kollégánkra, de kevésnek tűnt a tapasztalata.

A másiknak tökéletes volt a szakmai renoméja, de olyan erőtlenül beszélt- talán fáradt volt?

A harmadik lehengerlő stílusban adta elő, de teljesen más munkakörben dolgozott.

A negyedik tetszik a főnökségnek de szerinted nem alkalmas…

Rájössz, hogy akármennyire is figyeltél, akármennyire is próbálod összerakni a jelöltekről a képet valahogy mindig ugyanaz a vége. Pedig nem először interjúztatsz…

Végül eljön a döntés ideje és kiderül, hogy beválik-e a jelölt vagy sem. Ha nem ő az igaz akkor kezdődik elölről a kör.

 

Interjú kérdések válaszok, kétely és döntés.

 

Újra és újra amíg bele nem fásulsz a felvételi beszélgetésekbe. -Lehetne másképp is? - teszed fel a kérdést. Igen, vannak végeláthatatlan tesztelések értékelések, assesment centerek de a cég folyamatai mellett ezekre sem idő, sem pénz nincs.

Mi lehet a kiút?

Aztán olvasol a kompetencia mátrixról. Megtudod, hogy a jelölt képességeit fel lehet térképezni mindenféle bonyolult tesztelési eszközök nélkül is. Megérted, hogy a kompetenciák úgy állnak össze egy csapaton/osztályon belül, mint a legó elemek.

Ha teljes az összkép akkor a munkatársak szárnyalnak az új kolléga pedig imádja a munkáját és ti is elégedettek lesztek vele. Az interjúk többé nem csupán üres sablon kérdés-válaszok halmaza lesz mert a birtokodban lesz az a kérdéstechnika, amivel megismered a jelölt valódi képességeit, hogy mindig a megfelelőt válaszd ki.

Hogyan lehetséges ez? Vegyél részt a kompetencia alapú interjútechnikák gyakorlatorientált 3 órás workshopján és azonnal használható, bevált módszert sajátíthatsz el akár profi HR-es vagy akár csak Te foglalkozol a felvételi elbeszélgetésekkel. Igen ilyen egyszerű! Tudj meg többet és jelentkezz most:

https://olm.hu/kompetencia-interjutechnika-workshop/