Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

Egy törvénytervezet szerint három nap szabadság járna a menstruáló nőknek minden hónapban az alapszabadságon túl. E mellett az iskoláknak tisztasági betéteket kell biztosítaniuk a lányok számára és eltörölnék a betétek, tamponok áfáját. Tudj meg többet.

3-nap-menstruacios-szabadsag--munkaugyi-forum-blog

Spanyolország lehet az első nyugati ország, ahol ilyen progresszív reformokat fogadnak el. A törvénytervezet a nővédő szervezetek mellett a spanyol nőgyógyászok és szülészek társasága is támogatja.

A három szabadnapot abban az esetben igényelhetik a hölgyek, ha komoly menstruációs panaszaik vannak. A munkáltatónak pedig kötelessége biztosítani azt.

A kutatások szerint a nők egyharmada szenved erős fájdalomtól, hasmenéstől láztól a menstruáció alatt. Ezek a tünetek a betegségre jellemzőek ezért a nőknek joga van szabadságot igényelni a betegszabadsághoz hasonlóan – indokolta a reformokat - Angela Rodrigez az egyenlőségért felelős spanyol miniszter.

A menstruációs szabadság nem új keletű dolog hiszen Japánban, Dél-Koreában, Indonéziában és Zambiában is van hasonló szabadság az ottani munkát szabályozó törvényekben. Több európai ország is vizsgálat tárgyává tette a kérdést.

A törvénytervezetet még 2022 májusában szeretnék szavazásra bocsájtani.

 

ingyenes-letoltheto-anyagok-banner-2022-munkaugyi-forum