Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

A Randstad 2022 januárjában és februárjában azzal a céllal készített kutatást, hogy bemutassa, milyen változtatásokat hoztak a hazai  vállalatok a koronavírus-járvány miatt. Továbbá, hogy megtudják, mindez milyen hatással volt a munkavállalókra, a vállalatokra és hogy a jövőben mire kell fókuszálni a munkaerő-toborzás során.

 munkaeropiaci-kihivasok-kutatas-munkaugyi-forum

A hazai cégek jelentős hányada részben vagy teljesen felépült a pandémia okozta válságból. Ennek következtében a döntően közép- és nagyvállalatoknál dolgozó, megkérdezett hazai szakemberek optimisták cégük idei üzleti teljesítményével kapcsolatban, 61%-uk számít az értékesítési volumen növekedésére.

A felmérésben részt vevő cégek 89%-ánál tervezik bővíteni a dolgozói létszámot, azonban a megfelelő munkaerő megtalálása egyre nagyobb kihívás. A válaszadók 79%-a a jelöltek irreális fizetési elvárásairól számolt be a megfelelő iparági tapasztalat hiánya mellett. A bérezésnek és a juttatásoknak fontos szerepe van, hiszen ez teheti vonzóvá a céget az álláskereső számára, valamint ez egy jó munkavállalói megtartási eszköz is.

 

A munkaerőpiaci tapasztalatok

A koronavírus okozta járvány drasztikus álalakulást hozott magával a munkavállalók és a munkaadók számára is. A legtöbb cég megfelelően alkalmazkodott a körülményekhez: míg a válaszadók 41%-a mondta azt, hogy cégük teljesen felépült a pandémia okozta krízis után, 27%-ukat nem is érintette, 30%-uk viszont sajnos még mindig csak részben épült fel a pandémia gazdasági hatásaiból. Kifejezetten pozitív, hogy a cégek 61%-a az értékesítési volumen növekedésére számít 2022-ben.

A kutatsában résztvevők 69 százaléka nyilatkozott úgy, hogy munkavállalói védelme érdekében hibrid vagy távmunkára tért át. A változás többek között nehézséget okozott az új kollégák betanításában (62 százalék), hogy a vezetők hogyan biztosítsák az otthon és az irodában dolgozók közötti együttműködést (61 százalék), valamint a többség (51 százalék) azt is nehézségnek nevezte, hogy megőrizzék a vállalat iránti elköteleződést és hűséget.

 

A toborzási tapasztalatok

A felmérésében részt vevő HR-esek és menedzsmentben dolgozók szerint a vállalatok 89%-a tervez új munkavállalókat felvenni 2022-ben. Az új munkatársak iránti igény mögött közel kétharmaduknál az üzleti növekedés áll, harmaduk a magas fluktuáció, 15%-uk pedig a munkavállalók nyugdíjazása miatt venne fel új embereket. 57%-uk úgy gondolja, idén több időt fog igénybe venni a megfelelő jelöltek megtalálása. Ráadásul pont azokra a területekre a legnehezebb alkalmas jelöltet találni, ahova leginkább keresnek munkatársat, pl: IT, mérnök, gyártás, pünzügy, üzemeltetés.

A megfelelő munkavállalók bevonzása után a kiválasztás egyik legjelentősebb kihívása a válaszadók szerint az, hogy a jelöltek irreális fizetési igénnyel (79%) és work-life balance elvárásokkal (20%) érkeznek, a szükséges iparági munkatapasztalat nélkül.

A felmérésből az is kiderült, hogy sok esetben a jelöltek a munka által megkívánt specifikus kompetenciák mellett nem rendelkeznek megfelelő „soft skillekkel”, mint például a problémamegoldó készség vagy kritikai gondolkodás, vezetői képességek, és idegennyelven sem beszélnek, amely a szakemberek szerint közép-hosszú távon szintén komoly munkaerőpiaci problémát okozhat, hiszen a szakmai követelmények inkább taníthatóak.

A kutatásban részt vevők 79%-a szerint a jövőban a munkavállalók megtartására kell jelentősebb fókuszt helyezni. A dolgozók elköteleződésének fenntartása és az alkalmazottak fizetési és juttatási elvárásaihoz való igazodás lesz 2022-ben a HR osztályok legnagyobb kihívása.

 

Forrás:

Randstad

A „Randstad 2022 HR Trends” különböző iparágakban működő hazai vállalatok közel 400 munkatársának megkérdezésével, 2022 január-februárjában gyűjtött adatokat mutat be.

 

 A Munkaügyi Fórum ajánlásával:

1.Ismerje meg az OLM Rendszer megoldásait munkaügyekre:

2020-mfoldali-olm-banner-fekvo-600x150

2. Ajándék Munkaügyi Fórum termékek és segédanyagok:

dijtalan-letoltheto-anyagok-banner-2022-munkaugyi-forum

3. Ha humán erőforrás területen dolgozó szakember vagy akkor sepeciálisan Neked találtuk ki a HR-esek Fórumát ahol szintén tudsz kérdezni akár erről a témáról is. Kattints ide és lépj be. 

Általános Szerződési Feltételek, Adatvédelmi tájékoztató és Hozzájáruló nyilatkozat direkt marketing levél küldéshez