Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

A 2021-as évre visszatekintve egy rendkívül fordulatos és eseménydús időszakon vagyunk túl. Bejegyzésünkben összeszedtük a legérdekesebb szakmai eseteket, változásokat és munkaügyi praktikákat. Olvasd el az idei évről készült visszapillantónkat.

 visszapillanto-2021-munkaugyi-forum

 

Emelkedő bérek

Az új év derűsen indult hiszen a bérmegállapodásnak köszönhetően a minimálbér és a garantált bérminimum is emelkedett.

Adóváltozások

2022 január 1-jétől 2,5 százalékponttal csökkenhet a szociális hozzájárulási adó mértéke, valamint megszűnhet az 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás. Itt írtunk a változásokról.

Béremelés

Ha béremelésről van szó, alkalmazottként egyből felcsillanhat a szemünk a hír hallatán, de munkáltatóként már kevésbé őszinte a mosolyunk. Ugyanis a tény az, hogy az államilag meghatározott magasabb fizetés magasabb járulékot is jelent. Bejegyzésünkben összefoglaltuk a béremelés legfontosabb tudnivalóit.

Digitalizáció

A tudás hatalom. A cég dolgozóinak ismeretei pedig mind hozzájárulnak a minőségi szolgáltatáshoz vagy termékhez és ezáltal a versenyelőnyhöz. Mégis, jelenleg a vállalati képzések gyakran gyorsan ledarált oktatóanyagokban merülnek ki. Ismerd meg a vállalati képzések jövőjét.

Napjaink munkaerőhiányos világában a legnagyobb kihívások a fluktuáció és a munkaerő megtartása. Mindemellett te is megérzed, ha a munkahelyen kellemes a légkör vagy inkább mindenki csak komor arccal éli túl a napokat. Ismerd meg hogyan legyen élmény a kapcsolattartás munkatársaiddal.

Munkaidőkeret ellenőrzések

2021-ben országos célvizsgálat indult a munkaidőkeretes visszaélések kapcsán. A tervezett feltárások nem titkolt célja, hogy felderítse a munkaidőkeretes foglalkoztatással kapcsolatos jogszerűtlen eljárásokat. A részletekről itt írtunk.

Eltérő foglalkoztatási formák munkaidő beosztása

A munkavállalók foglalkoztatására a tipikus munkaviszonyon túl, több nem hagyományos munkarend is a rendelkezésre áll, melyek közül egyesek ritkábban, míg más típusok egyre gyakrabban jönnek létre a munkáltatók és a munkavállalók között. A cikkben összefoglaltuk a fontos tudnivalóit.

Munkahelyi Baleset

Érhet minket az irodában vagy egy építkezésen, munkahelyi baleset még a legbiztonságosabb munkakörülmények között is előfordulhat. Azonban egy ilyen káresemény a negatív következményein kívül rengeteg kérdést vet fel. A részletekről itt írtunk.

Négynapos munkahét

A munka és a magánélet egyensúlya egyre inkább kiemelt szemponttá válik a dolgozók körében. A munkavállalók számára az egy nappal rövidebb munkahét még inkább lehetővé tenné a pihenést. Korábbi kutatások és teszt bevezetések alapján pedig ez a változás boldogabb és produktívabb alkalmazottakat eredményezett. A részletekről itt írtunk.

Forradalom a szabadságok tervezésben

Tudjuk, hogy a szabadságok, távollétek adminisztrációja és jogszabálynak megfelelő vezetése intenzív odafigyelést igényel. A szabadságos tömbök és az elveszett aláírások megnehezítik a mindennapi munkádat. De itt a megoldás amire mindig is vártál. Elérhető egy olyan megoldás, amellyel garantáltan időt spórolsz meg.

Szabadság, szeretem

A szabadságolásokat idén is jól megbolygatta a járványhelyzet, hiszen sokaknak már korán fel kellett használni a szabadnapjaikat míg máshol egyszerűen nem tudták kiadni őket, hiszen a termelés forgott kockán. Ezért az év vége felé ismét beindult a „bent-ragadt szabadságok’ kiadása. Bejegyzésünkben segítettünk a szabadságtervezés fortélyait elsajátítani.

Munkaügyi jogsértések

A munkáltatók 65%-a bukott meg a munkaügyi vizsgálatok során ebben az esztendőben. A leggyakoribb hiba a munkaidővel kapcsolatos jogsértések voltak. Bejegyzésünkben összeszedtük a fontosabb hibák forrását és megoldást is nyújtunk az adminisztrációval kapcsolatos problémák kiküszöbölésére. A részletekről itt írtunk.

Kihagyhatatlan praktikák

Ebben az évben is arra törekedtünk, hogy a titeket érintő legfontosabb munkaügyi fogásokat és módszereket részletesen bemutassuk Nektek. Íme még néhány legnépszerűbb tartalom:

A munkaidő beosztás legfontosabb szempontjai

Hőségriadó

Munkaügyi ellenőrzés útmutató munkáltatóknak

Toborzás - Így kezdj bele

Ingyenes segédanyagaink

2021-ben bővítettük munkaügyi segédanyagaink listáját, hogy még könnyebben tudd munkádat elvégezni. Sőt! A 2022-re szóló anyagok már elérhetőek a honlapunkon. Kezd az évet friss naptárakkal és segédletekkel!

Népszerű bejegyzéseink

Nem értesz valamit a munkaügyekben? Most ismerkedsz ezzel a területtel? Vagy csak szeretnél képbe kerülni a legfőbb témáinkkal? Akkor jó helyen jársz mert itt találod a Munkaügyi Fórum leghasznosabb, legtöbbet olvasott, legérdekesebb munkaügyi praktikáinkat és ismeretterjesztő anyagainkat. Nézd meg most!

A kis visszatekintő után reménnyel tekintünk előre a 2022-es évre. Bárhogy is alakuljon abban garantáltan biztos lehetsz, hogy jövőre is melletted állunk, ha munkaügyekről van szó!

 

ingyenes-letoltheto-anyagok-blogbejegyzes-banner-2021-mikulas-munkaugyi-forum

 

Általános Szerződési Feltételek, Adatvédelmi tájékoztató és Hozzájáruló nyilatkozat direkt marketing levél küldéshez