Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

Munkaügyi reformcsomag tervezetet fogadott el a belga parlament, ahol a négnapos munkahét bevezetése mellett arról is döntöttek, hogy a munkavállalók a munkaidő letelte után figyelmen kívül hagyhatják a munkával kapcsolatos üzeneteket.

belgium-negynapos-munkahet-munkaugyi-forum

Az munkaerő-piaci változások célja, hogy javuljon a munka-magánélet egyensúlya és több időt tölthessenek a dolgozók a családjukkal.

"Két nehéz évet éltünk meg. Ezzel a megállapodással innovatívabb, fenntarthatóbb és digitálisabb gazdaság irányába állunk. A cél az, hogy erősebbé tegyük az embereket és a vállalkozásokat." - mondta Alexander De Croo belga kormányfő.

Egy hathónapos tesztidőszak veszi kezdetét, ahol a dolgozók eldönthetik milyen munkarendben dolgozzák le a heti 38 órát, hogy vállalják-e a négynapos munkahetet. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy kötelező. Dönthetnek úgy is, hogy egyes heteken öt napot mennek be dolgozni. A hat hónap eltelte után kiértékelik az eredményeket és ezt követően a munkavállaló dönthet úgy, hogy megmarad a négynapos munkahétnél.

Az elfogadott törvényjavaslat csomag másik fontos döntése, hogy a munkavállalókat a munkaidő letelte után nem lehet munkához kapcsolódó feladatokkal, teendőkkel zargatni. Kikapcsolhatják telefonjaikat úgy, hogy nem kell félniük a munkáltató retorziójától.

 

forrás: Euronews

 

 

Ajándék Munkaügyi Fórum termékek és segédanyagok:

dijtalan-letoltheto-anyagok-banner-2022-munkaugyi-forum