Erzse Tibor
Erzse Tibor
munkaügyi szakértő és tanácsadó
Kiemelt Partnereinknek
ingyenes
„ellenőrzési elsősegélyvonal”
telefon
(06) 20 549 7???
(normál díjas mobiltelefonszám)

fooldal banner 2022-munkaugyi-forum-ajandek-dijtalan-segedanyagok

munkaidokeret-kalauz-20-szakkonyv-banner-fooldal-olm-rendszer-ajandekkal-munkaugyi-forum

gdpr-iratminta-csomag-munkaugyi-forum

 

mkvkok logo

olm-baloszlop-213x430

ol-munkaido-rendszer-banner-213x373

 

infó PLÁZA

 

Munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információk és szolgáltatások tárháza

Hol volt hol nem volt egyszer, hogy 1984 forró júliusában amikor a kazettás magnóból a Modern Talking bömbölt és mindenki tupír frizurában járt. Nicki Lauda épp megnyerte a brit nagydíjat a magyar állami nyomda épületéből egy kamionnyi papírtömböt húztak ki a perzselő napra, hogy ellássák vele a Magyar gazdaság minden valamire való munkahelyét.

hol volt hol nem volt

 

 

Találd ki mi volt ez a ,,szent papír” amit minden munkaügyes ismer és majdnem minden dolgozó is különleges viszonyt ápol vele. Több autogramot gyűjtött össze, mint bármely rajongó ezen a planétán. Ez bizony a jelenléti ív!

Most az jár a fejedben, hogy -,,Na és, most tényleg kit érdekel a jelenléti ív”. Nézd meg picit jobban ezt a képet. Nem véletlenül ismerős.

 

A megdöbbentő helyzet az, hogy ez az 1984 es jelenléti ív van kisebb nagyobb módosításokkal a legtöbb munkahely falán. A még elképesztőbb pedig az, hogy semmilyen előírásnak nem akar ez a dokumentum megfelelni és rengeteg felesleges munkát okoz.

A ma is ismert jelenléti ívet utoljára talán 1992-ben ránc felvarrták, amikor is megjelentek az első ,,bunkofonok” és mindenki techno-diszkó lázban égett a rendszerváltás után.Nem mellékesen pedig megszületett a Munka törvénykönyve. A mai napig a nyomdák ezt az ívet gyártják mert olcsó és jónak tűnnek. Az internet pedig tele van a másolataival és egy hatalmas félreértést is okoz a fejekben.

Azóta már sok újítás történt. Ha olvasod a Munkaügyi Fórumot akkor tudod, hogy a jelenléti ív nem egyenlő a munkaidő nyilvántartással. Sőt! A linken le is tudsz tölteni a munka törvénykönyvének megfelelő nyilvántartást ingyen.

De 33 évvel az első jelenléti után a munkaügyek a számítástechnikával igen sokat fejlődtek. Ha könyvelőként vagy vállalkozóként dolgozol és munkaügyi nyilvántartást kell vezetned, akkor remek megoldást kínál ma már az Online Munkaügyi Nyilvántartó alkalmazás mely START csomagja ingyenes és korlátlan létszámot tudsz kezelni vele néhány kattintással.

A technológia csúcsát pedig a felhőalapú professzionális munkaidő nyilvántartás képezi, amely jócskán többet tud. Bárhonnan, ahol van internet elérhető és moduljaival teljeskörűen, csekély háttérismerettel lehet teljes munkaidő nyilvántartást végezni barátságos kezelőfelületen. Ezt az irányt képviseli az OLM Rendszer.

Összefoglalva az elmúlt 33 évben sokat fejlődött a munkaügy és a munkaügyeseket segítő segédanyagok, programok tárháza is. A nosztalgia és a retro egy jó dolog, ha zenéről, filmekről van szó de, ha a munkaeszközeidről akkor a lehetőségeidhez képest a legmodernebbet érdemes használni.

/M. Mór/

 

 

Ajándék Munkaügyi Fórum termékek és segédanyagok:

dijtalan-letoltheto-anyagok-banner-2022-munkaugyi-forum