Munkavállalói kompetenciák nyilvántartása - Munkaügyi Fórum Blog
Effektív megoldás a dolgozói kompetenciák nyilvántartására

2021.05.10.

Written by M. Aurél

A nagyvállalatok (különösen a gyártó cégek) számára egyre nagyobb szerepet tölt be a minőségbiztosítási szabványoknak való megfelelés. Az ISO szabványok egy olyan pluszt előnyt jelenthetnek a versenytársakkal szemben, amelyek a vállalat céljait is szolgálják.

Minőség biztosítás és a képzések

Egy munkakörhöz kapcsolódó képzés megszervezése és lebonyolítása nagyon sok adminisztrációval jár, hiszen egy ilyen oktatásnak meg kell felelnie a cég és a minőségi szabályoknak is.

Kompetencia mátrix

Annak érdekében, hogy az alkalmazottak a munkájukhoz szükséges képesítéssekkel rendelkezzenek szükség van egy kompetencia mátrix létrehozására. Célja, hogy pontos képet adjon a dolgozók aktuális képességeiről azok szintjéről és érvényességi idejéről, valamint, hogy az megfelel-e az ISO szabványoknak. Egy ilyen modell elkészítése egy örökkévalóságnak tűnhet, hiszen egyeztetése sora veszi kezdetét. Amint sikerült összerendezni ezeket a képesítéseket még arra is fontos figyelmet kell fordítanunk, hogy jelenleg érvényesek-e a jogosítványok esetleg közel a lejárai dátum vagy már le is jártak. Hogy a minőségbiztosítási audit ne okozzon gondolt és az alkalmazottak a megfelelő kompetenciákkal rendelkezzenek, az OLM Rendszer egy minden eddiginél hatékonyabb megoldást alkotott, meg; a KOMPETENCIA modult. Használatával egy intuitív felületen átláthatóak az alkalmazottak képesítési adatai.

Digitális alkalmazás

Az önállóan is igénybe vehető alkalmazás egyik nagy előnye, hogy akár egy kattintással elkészíthető a kompetencia mátrix, amely garantáltan naprakész és egyetlen felületen átnézhetőek, hogy milyen kompetenciákkal rendelkeznek az alkalmazottak. Az adminisztráció egy központi online felületen tekinthető át melyet bárhol, bármilyen digitális eszközről elér A vizsgák hitelesítéséhez pedig csak egy a rendszer által generált kódot szükséges beolvasni, ami automatikusan megjelenik a dolgozó adatainál a megfelelő névvel, kompetencia szinttel és érvényességi dátummal. A rendszer akkor is küld értesítést, ha az egyik jogosítvány hamarosan le fog járni.

A modul nagy segítséget jelent azon cégek számára, akik az ISO szabványoknak szeretnének megfelelni, a gyártó és termelő cégeknek, valamint ahol speciális tudásra van szüksége az alkalmazottnak egy adott munkakör ellátásához.

Tudjon meg többet a KOMPETENCIA modulról, melyhez most grátisz tanácsadás is igényelhető, hogy garantáltan idő és költséghatékony legyenek az oktatási folyamatai egy digitális megoldással.

muf-roadblock-795x198-olm